Un DJ român, prezent la unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Scandinavia

DJ Cosmin TRG este cap de afiş la cea de-a 17-a ediţie a festivalului de muzică electronică şi experimentală de la Norberg, Suedia, care se desfăşoară în perioada 30 iulie - 1 august.

189 afișări
Imaginea articolului Un DJ român, prezent la unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Scandinavia

DJ Cosmin TRG (Imagine: Facebook)

Organizat încă din 1999 într-un fost oraş minier din Suedia, Norbergfestival este unul dintre cele mai mari evenimente de muzică electronică şi experimentală din Scandinavia, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Festivalul prezintă, anual, pe cele cinci scene ale sale, peste 60 de artişti din toată lumea. Printre capetele de afiş din acest an se numără artistul român Cosmin TRG, al cărui performance este programat să aibă loc la data de 1 august. Acesta se va afla pentru a treia oara în Suedia, după ce, în 2013, a fost invitat la clubul Berns, iar, în 2014, era unul dintre capetele de afiş ale Red Bull Music Academy, la Teatrul Södra din capitala suedeză.

Cosmin TRG (Cosmin Nicolae) este un cunoscut disc-jockey (DJ) român de muzică techno, stabilit în prezent la Berlin. Acesta a debutat pe plan internaţional în 2007 şi a participat de atunci la festivaluri importante din întreaga lume, precum Sonar, Melt! şi Fabric, fiind invitat să mixeze în cele mai renumite cluburi de gen, realizând podcasturi pentru platforme specializate precum Resident Advisor, XLR8R, Fact Mag şi CLR.

Artistul producător a lansat două albume, "Simulat", în 2011, şi "Gordian", în 2013, ambele primite cu recenzii internaţionale pozitive, iar, din anul 2014, produce sub propria marcă, Fizic. Combinând pasaje din muzica electronică a anilor '90 cu pasaje tehno şi extrase de pe coloana sonoră a filmelor, stilul lui Cosmin TRG este definit tocmai de aceste îmbinări surprinzătoare.

Institutul Cultural Român de la Stockholm susţine prezenţei DJ-ului român în Suedia, aceasta fiind prima colaborare a ICR Stockholm cu un festival de muzică electronică din Suedia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici