Un japonez a găsit o soluţie ingenioasă pentru a scăpa de încălzirea excesivă a computerului

Majoritatea deţinătorilor de calculatoare se confruntă cu problema încălzirii excesive a dispozitivului, dar acum un japonez susţine că a găsit soluţia pentru a trece peste această dificultate, aşezând monede de cupru pe carcasa computerului său.

7172 afișări
Imaginea articolului Un japonez a găsit o soluţie ingenioasă pentru a scăpa de încălzirea excesivă a computerului

Un japonez a găsit o soluţie ingenioasă pentru a scăpa de încălzirea excesivă a computerului (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

În anul 2012, o companie IT din Japonia a scanat un laptop Macbook Pro, pentru a demonstra cât de mult se poate încălzi acesta în timp ce capacitatea sa este utilizată la maximum. Folosind o cameră cu termoviziune, specialiştii au putut observa cum căldura este concentrată în spatele computerului, scrie Descoperă.

Pe baza acestei informaţii, utilizatorul ,,akinori_suzuki" a decis că trebuie să aşeze pe carcasa laptop-ului său monede de 10 yeni, care sunt fabricate, în mare parte, din cupru. Datorită faptului că acest metal are o conductibilitate termică mult mai mare decât materialele din care sunt produse carcasele computerelor (aluminiu, plastic), el va absorbi toată căldura produsă în interiorul sistemului.

În scurt timp, ideea japonezului a devenit virală pe internet. Mai mult decât atât, au existat utilizatori care au demonstrat că pot folosi acelaşi principiu şi în cazul computerelor de tip desktop.

Trebuie ştiut faptul că ideea lui Akinori Suzuki nu a fost demonstrată ştiinţific. Prin urmare, nu există siguranţa că acest concept va putea fi pus în aplicare indiferent de situaţie.

Mai mult decât atât, nu în toate statele lumii sunt puse în circulaţie monede de cupru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici