Un pui de focă a fost abandonat de mama lui. Motivul: blăniţa de o culoare neobişnuită pentru specia sa - FOTO şi VIDEO

Un pui de focă albinos, abandonat de mama lui şi respins de colonia de foci negre în care s-a născut, dar care a fost adoptat de delfinariul Akvatoria din oraşul Adler din Rusia, face vâlvă pe internet, informează HuffingtonPost.

2213 afișări
Imaginea articolului Un pui de focă a fost abandonat de mama lui. Motivul: blăniţa de o culoare neobişnuită pentru specia sa - FOTO şi VIDEO

Un pui de focă a fost abandonat de mama lui. Motivul: blăniţa de o culoare neobişnuită pentru specia sa

Fotograful rus Anatoli Strakhov a fost primul care fotografiat acest pui de focă albinos - care, de fapt, are o blană de culoare roşcată şi lăbuţe roz -, în luna septembrie, pe insula rusă Tyulen, potrivit ABC News. Fotograful a declarat pentru tabloidul britanic Daily Mail că "sărmanul pui de focă este aproape orb şi nu are şanse să supravieţuiască singur în natură".

De atunci, imaginile cu acest pui de focă, un exemplar albinos foarte rar, care a primit numele Nafanya, au început să circule online, generând un uriaş val de simpatie din partea internauţilor.

"Acum, are un ţarc special pentru ea, o piscină, iar la două săptămâni după sosirea ei, vizitatorii au început să vină la delfinariu pentru a o vedea", a declarat Yulia Frolova, directoarea acestui delfinariu din Adler. "Are un apetit bun şi are mereu o stare de dispoziţie foarte bună. Este o focă atât de neobişnuită şi are ochi albaştri foarte strălucitori", a adăugat Frolova.

Deşi Nafanya se află în regim de carantină pentru o lună şi nu poate deocamdată să se joace cu celelalte animale de la delfinariu, ea îşi va face cu siguranţă o mulţime de prieteni în lumea întreagă graţie unei camere web care transmite imagini online şi relatează astfel evenimentele din viaţa ei de zi cu zi.

Alte subspecii de foci întâmpină numeroase probleme în ultima perioadă. Astfel, foca călugăr din Hawaii se află pe lista speciilor ameninţate într-un grad critic cu dispariţia, din cauza competiţiei pentru hrană, a plaselor de pescuit şi a reducerii habitatului natural, provocată de creşterea nivelului mărilor.

O maladie necunoscută ucide multe foci inelate din Alaska, iar reprezentanţii National Oceanic and Atmospheric Administration au propus, în 2010, includerea acestei subspecii pe lista animalelor ameninţate cu dispariţia, din cauza efectelor generate de încălzirea globală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici