Un tablou de Botticelli va fi scos la licitaţie în New York. Suma record pentru care a fost vândută o altă lucrare a celebrului pictor

  • O lucrare rară de Botticelli va fi scoasă la licitaţie pe 27 ianuarie de celebra casă Sotheby's din New York
  • Tabloul intitulat „Omul durerilor” îl înfăţişează pe Isus Hristos
  • În urmă cu un an, pentru o altă operă a celebrului pictor renascentist s-a plătit suma record de 92 de milioane de dolari
1090 afișări
Imaginea articolului Un tablou de Botticelli va fi scos la licitaţie în New York. Suma record pentru care a fost vândută o altă lucrare a celebrului pictor

Sursa foto: Profimedia

În timp ce majoritatea lucrărilor lui Sandro Botticelli, precum celebra „Alegorie a primăverii” sau „Naşterea lui Venus”, sunt expuse la galeria Uffizi din Florenţa, piesele care circulă în colecţiile private sunt mult mai rare.

„În colecţiile private sunt doar vreo cinci tablouri de care noi ştim, de aceea sunt atât de rare. Lucrarea de faţă probabil a fost pictată când avea 50 de ani, în jurul anilor 1500”, a declarat Christopher Apostle, directorul departamentului Sotheby's Old Masters.

Tabloul intitulat „Omul durerilor” îl înfăţişează pe Isus Hristos şi a fost expus pentru public de celebra casă de licitaţii Sotheby's din New York. Pictura bine conservată a fost estimată la peste 40 de milioane de dolari.

În ianuarie 2021, un tablou al aceluiaşi pictor renascentist intitulat „Tânăr care ţine un medalion” s-a vândut pentru suma record de 92,2 milioane de dolari la o altă licitaţie ţinută de Sotheby's în New York.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici