Urmă de dinozaur, descoperită de o fată de 4 ani în Ţara Galilor. Paleontologii sunt încântaţi: „Este genial”

  • O fetiţă de patru ani a făcut o descoperire importantă.
  • Mergând de-a lungul unei plaje din Ţara Galilor alături de tatăl ei şi câinele de companie, a văzut o urmă de dinozaur extrem de bine conservată.
  • Descoperirea i-a entuziasmat pe paleontologii din întreaga lume, relatează NBC.
1134 afișări
Imaginea articolului Urmă de dinozaur, descoperită de o fată de 4 ani în Ţara Galilor. Paleontologii sunt încântaţi: „Este genial”

FOTO: National Museum Wales

Lily Wilder a făcut descoperirea lângă Golful Bendricks din sudul Ţării Galilor, Marea Britanie. Urma a fost lăsată în urmă cu 220 de milioane de ani.

„Era pe o piatră joasă, la înălţimea umerilor pentru Lily, iar ea a văzut-o şi a spus„ uite tati ”, a declarat mama ei Sally Wilder, în vârstă de 41 de ani, la NBC News.

„Este foarte entuziasmată, dar nu prea înţelege cât de uimitor este”, a spus Sally. Bunica lui Lily a fost cea care i-a încurajat să contacteze experţii locali şi pasionaţii de fosile pentru investigaţii ulterioare.

Deşi este imposibil să se identifice exact ce tip de dinozaur a lăsat amprenta de 10 centimetri, dar unele date pot fi intuite, a declarat Cindy Howells, curator de paleontologie al Muzeului Naţional din Wales Amgueddfa Cymru, a declarat pentru NBC News. Probabil că amprenta a fost făcută de un dinozaur care avea o înălţime de aproximativ 75 de centimetri şi o lungime de 2,5 metri, a spus ea.

Ar fi fost un animal subţire, cu coadă, care a mers pe picioarele din spate şi a vânat animale mici şi insecte, a adăugat ea.

"Este genial", a declarat Howells pentru NBC News. "Este o conservare uimitoare ... Puteţi vedea fiecare detaliu al muşchilor şi unde sunt articulaţiile în picior."

Plaja din Ţara Galilor este protejată ca sit de interes ştiinţific special, iar fosila conservată a fost îndepărtată în siguranţă. În curând va fi dus la Muzeul Naţional Cardiff.

Lily, care iubeşte emisiunile TV cu dinozauri şi are o colecţie de jucării şi modele, a declarat pentru NBC News că T-Rex este preferatul ei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici