Vasile Ernu, Thomas Ciulei şi Andra Cărbunaru înoată pentru literatură în cadrul Swimathon Bucureşti

Vasile Ernu, Thomas Ciulei şi Andra Cărbunaru înoată pentru Festivalul Internaţional de Literatură de la Bucureşti (FILB), la prima ediţie a evenimentului caritabil Swimathon Bucureşti, sâmbătă, la Bazinul olimpic "Lia Manoliu", informează un comunicat remis MEDIAFAX.

137 afișări
Imaginea articolului Vasile Ernu, Thomas Ciulei şi Andra Cărbunaru înoată pentru literatură în cadrul Swimathon Bucureşti

Thomas Ciulei (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

Swimathon Bucureşti, ce începe la ora 12.00, este o iniţiativă a Fundaţiei Comunitare Bucureşti şi a Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, destinată strângerii de fonduri.

Festivalul Internaţional de Literatură de la Bucureşti, un proiect independent, iniţiat în 2008 de Oana Boca, Bogdan-Alexandru Stănescu şi Vasile Ernu, îşi propune ca, prin prezenţa la Swimathon Bucureşti, să strîngă o parte dintre banii necesari desfăşurării celei de a VI-a ediţii, plănuită să aibă loc în perioada 4-6 decembrie 2013.

În planul iniţial, Festivalul era reprezentat la Swimathon doar de scriitorul şi eseistul Vasile Ernu, însă, zilele acestea, echipa s-a mărit, prin prezenţa regizorului şi producătorului Thomas Ciulei şi a Andrei Cărbunaru, cunoscută iubitorilor de carte ca membră a echipei Bastilia.

FILB a reuşit să strângă, până în prezent, doar 15% din suma pe care şi-a propus să o atragă prin prezenţa la Swimathon Bucureşti, bani destinaţi plăţii transportului invitaţilor la cea de a VI-a ediţie.

FILB participă la Swimathon alături de alte 19 organizaţii, precum Mai Mult Verde, Fundaţia Principesa Margareta a României, Asociaţia "Învingem Autismul", Salvaţi Copiii, Incubator107, Centrul de resurse pentru participare publică, Fundaţia PACT, Habitat for Humanity România, Asociaţia pentru Dravetşi alte epilepsii rare, Asociaţia Christophori International, Pot şi Eu.Ro, Asociaţia "Bună dimineaţa, Bucureşti", Fundaţia Comunitară Bucureşti, Fundaţia Inocenţi, Asociaţia pentru naştere naturală şi alăptare, Fundaţia Regina Maria, Motivation România şi ALIAT.

Cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti, care va avea loc în perioada 4-6 decembrie 2013, la Clubul Ţăranului din cadrul Muzeului Ţăranului Român, va prilejui iubitorilor de literatură întâlnirea cu: Kei Miller, poet şi prozator jamaican stabilit în Marea Britanie, profesor de creative writing la Universitatea din Glasgow, şi cu prozatoarele Sarah Dunant (Marea Britanie), ale cărei au fost traduse în limba română la Humanitas Fiction, şi Zeruya Shalev (Israel), cu un volum tradus la Humanitas Fiction şi 3 romane la Polirom. Lista finală a invitaţilor va fi făcută publică la începutul toamnei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici