Vezi aici vedetele internaţionale cele mai admirate de români - GALERIE FOTO

Angelina Jolie, Will Smith şi Adam Sandler sunt celebrităţile internaţionale cele mai apreciate de români, potrivit unui test online de evaluare a notorietăţii realizat de GfK România.

1448 afișări
Imaginea articolului Vezi aici vedetele internaţionale cele mai admirate de români - GALERIE FOTO

Angelina Jolie şi Brad Pitt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorii şi cântăreţii sunt celebrităţile care domină topul realizat de GfK România în urma evaluărilor făcute în cadrul unui studiu online, care a arătat interesul crescut al tinerilor români pentru filme şi muzică.

Potrivit cercetării, Angelina Jolie se bucură de cel mai mare succes în rândul publicului din România, fiind una dintre cele mai cunoscute vedete, aproape 80% dintre respondenţi o plac şi oamenii nu s-au plictisit să audă ştiri despre ea. De asemenea, în topul starurilor cele mai apreciate de publicul român se mai află Will Smith, Adam Sandler, Nicolas Cage sau Brad Pitt.

Lista celebrităţilor evaluate în cadrul studiului a inclus 25 de nume din domenii diferite precum film, muzica, televiziune sau sport.

Cele mai cunoscute vedete străine în Romania s-au dovedit a fi Brad Pitt, Madonna, Angelina Jolie, Britney Spears, Tom Cruise sau David Beckham, de cea mai puţină atenţie din partea publicului beneficiind Tiger Woods, Jay-Z, Bruce Springsteen, Sean (Diddy) Combs, David Letterman şi George Lucas.

Deşi este una dintre cele mai cunoscute vedete străine în rândul românilor, Britney Spears pierde cel mai mult din aprecierea publicului autohton, comparativ cu celelalte vedete. Astfel, dintre cele 25 de vedete evaluate, ea este singura care a primit voturi negative (42%) şi despre care, potrivit studiului, oamenii s-au plictisit să audă informaţii.

Nici David Beckham şi Madonna nu mai sunt aşa de interesanţi pentru români, deşi vedetele sunt foarte cunoscute în România - se situează sub medie în clasamentul celebrităţilor care plac şi despre care oamenii să-şi dorească să citească în presă.

Studiul askGfK arată că există celebrităţi cu public exclusiv, fie feminin, fie masculin. Oprah Winfrey are cei mai multi admiratori în rândul femeilor, în timp ce Tiger Woods este cunoscut mai mult de bărbaţi şi tot aceştia au fost cei care au dat cele mai multe dintre evaluările pozitive.

60% dintre respondenţi află informaţii despre celebrităţi din surse online şi doar 40% din presa scrisă. Principalele surse de informare sunt tabloidele, indiferent că este vorba de pagina online sau print. În ceea ce priveşte sursele online, motoarele de căutare (Google şi Yahoo) reprezintă o interfaţă foarte utilă pentru utilizatorii de Internet atunci când caută informaţii. Paginile web despre filme, cinematografe sau ghiduri TV sunt pe locul trei ca surse de informare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici