Viaţa creatorului de modă Alexander McQueen va fi transpusă într-un film

Viaţa creatorului de modă britanic Alexander McQueen, care a decedat în anul 2010, va fi transpusă într-un film regizat de cineastul Andrew Haigh, informează deadline.com.

348 afișări
Imaginea articolului Viaţa creatorului de modă Alexander McQueen va fi transpusă într-un film

Viaţa creatorului de modă Alexander McQueen va fi transpusă într-un film (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Chris Urch, scenaristul filmului despre Alexander McQueen, se va folosi în demersul său de biografia lui Andrew Wilson, "Blood Beneath The Skin", dar şi de propriile cercetări despre viaţa creatorului de modă.

Este de aşteptat ca acest proiect să intre în producţie până la sfârşitul anului 2016.

Cel mai recent film al lui Andrew Haigh, "45 Years", i-a adus artistei Charlotte Rampling o nominalizare la premiile Oscar din acest an, la categoria cea mai bună actriţă într-un rol principal.

Alexander McQueen, fiu al unui şofer de taxi, s-a născut în East End-ul londonez şi a învăţat meseria de croitor la Savile Row, unde a făcut şi costume pentru prinţul Charles. Între anii 1996 şi 2003, a primit de patru ori titlul de cel mai bun designer britanic.

Născut Lee Alexander McQueen, designerul a fost cel mai tânăr dintre cei şase copii ai familiei. McQueen, homosexual declarat, s-a descris ca fiind "oaia roz a familiei", întrucât a părăsit şcoala la vârsta de 16 ani. După stagiul la Savile Row's Anderson & Sheppard, a lucrat pentru Gieves & Hawkes, apoi în Japonia şi în Italia. S-a întors la Londra în 1994, unde s-a înscris la şcoala de modă Central Saint Martins. După absolvire, McQueen şi-a lansat propriul brand, în cartierul East End din Londra.

McQueen a devenit "copilul teribil" al modei britanice după ce a fost descoperit de Isabella Blow, care era redactor la revista de specialitate Tatler. Ea a cumpărat toate hainele realizate de acesta pentru show-ul său de absolvire, contra sumei de 5.000 de lire sterline.

În 1996, Alexander McQueen a devenit designerul principal de la Givenchy, succedându-i lui John Galliano, înainte de a-şi uni forţele cu Gucci, care i-a cumpărat 51% din companie. Până la sfârşitul lui 2007, Alexander McQueen avea magazine în New York, Londra, Los Angeles, Milano şi Las Vegas. Rihanna şi Lady Gaga se numără printre celebrităţile care au purtat frecvent ţinute create de McQueen, în viaţa de zi cu zi şi în videoclipuri. Pe 14 iulie 2008, Alexander McQueen şi-a lansat un magazin virtual pe site-ul companiei sale, cu linii pret-a-porter şi accesorii.

Alexander McQueen s-a sinucis la vârsta de 40 de ani, pe 11 februarie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici