Viaţa mondenă românească în 2011, între divorţul Columbenilor şi nunta lui Borcea

Divorţurile intens mediatizate, precum cele dintre Monica şi Irinel Columbeanu, Oana Zăvoranu şi Pepe şi Ioana şi Călin Popescu Tăriceanu, şi celebra nuntă a lui Cristi Borcea au dominat viaţa mondenă românească în 2011, făcând să fie aproape nesemnificative alte evenimente din aceeaşi zonă.

1471 afișări
Imaginea articolului Viaţa mondenă românească în 2011, între divorţul Columbenilor şi nunta lui Borcea

Irinel Columbeanu, Irina Columbeanu si Monica Gabor (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

DIVORŢURI

Evenimentul monden al anului este, fără îndoială, divorţul soţilor Columbeanu, care a "zguduit" România încă din februarie 2011. După o căsnicie care a durat circa cinci ani, divorţul, care s-a întins pe durata mai multor luni, a fost presărat - aşa cum îi şade bine unui divorţ la case mari - cu elemente demne de orice scenariu de la Hollywood. Lupta dintre cei doi soţi, care, oficial, a avut-o în centru pe Irinuca, fetiţa cuplului, s-a dat nu doar în instanţele de judecată, ci a implicat şi cele mai înalte autorităţi ale statului, Guvernul şi Parlamentul, unde Irinel Columbeanu şi-a expus nemulţumirile legate de reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Ilfov, cărora milionarul de la Izvorani le-a cerut, fără niciun rezultat, decăderea Monicăi Columbeanu din drepturile părinteşti.

În mai multe rânduri fetiţa i-a fost încredinţată Monicăi, dar în cele din urmă Irina a rămas la Irinel Columbeanu, după ce Tribunalul Bucureşti a respins, în luna august, definitiv, recursul mamei în cazul deciziei prin care micuţa a fost încredinţată tatălui ei până la definitivarea divorţului, acţiune admisă deja de Judecătoria Buftea.

 

Un alt "divorţ-show" a fost în acest an şi cel al cuplului Oana Zăvoranu-Pepe. După ce au făcut turul de rigoare al televiziunilor, prezentându-şi propriile versiuni privind separarea, Oana şi Pepe s-au despărţit rapid, în luna iunie, la un notar. La momentul respectiv, Oana Zăvoranu a spus că nu există nicio şansă de împăcare, situaţia fiind una des întâlnită în cazul "oricărui cuplu care s-a iubit foarte mult".

Două luni mai târziu, în august, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi soţia sa, Ioana, au anunţat că au decis de comun acord să divorţeze, după opt ani de căsnicie. Chiar dacă au rugat presa să le fie respectată nevoia de intimitate, subiectul divorţului a fost intens dezbătut atât la televiziuni, cât şi în ziarele mondene. Divorţul s-a pronunţat în luna septembrie. Atunci, Instanţa Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti a desfăcut prin acord căsătoria încheiată pe 22 august 2003, la Ambasada României de la Budapesta, iar Ioana Tăriceanu a revenit la numele Dinu avut înaintea căsătoriei.

Tot la capitolul divorţurile anului se încadrează şi foarte mediatizata despărţire a Irinei Truică de soţul ei, Remus Truică, în urma unei infidelităţi pe care acesta ar fi avut-o cu cântăreaţa Patricia Kaas.

În acest sfârşit de an, şi top modelul internaţional Catrinel Menghia a anunţat că vrea să divorţeze de soţul ei, Massimo Brambati. Cei doi erau împreună de şase ani şi s-ar fi despărţit din cauza geloziei excesive a lui Massimo, după cum a scris presa mondenă.

Pe de altă parte, actorul de origine română Sebastian Stan, care s-a remarcat în câteva producţii hollywoodiene de succes, precum "Lebăda neagră", "Rachel se mărită" şi "Căpitanul America: Primul Răzbunător", s-a despărţit la începutul lunii decembrie de iubita sa, Dianna Agron, un star al serialului muzical "Glee". Potrivit nypost.com, Dianna Agron a declarat că programul de lucru foarte aglomerat al iubitului ei a fost motivul care a condus la această despărţire. Potrivit altor surse, însă, gelozia puternică a starletei americane a cauzat despărţirea cuplului. Cei doi tineri actori au apărut pentru prima dată împreună în public în iunie 2010, dar au confirmat oficial că alcătuiesc un cuplu abia în vara anului 2011.

CĂSĂTORII

Nunta anului în România a fost cea a preşedintelui executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, cu modelul Alina Vidican. Nunta a avut loc la sfârşitul lunii august, la doar trei luni după ce Cristi Borcea a divorţat de fosta sa soţie, Mihaela Borcea, cu care a fost căsătorit peste 20 de ani. Baloane albe şi roşii aruncate dintr-un elicopter, valeţi, covor roşu, sobor de opt preoţi, verighete de 80.000 de euro, 600 de invitaţi, 500 de sticle de şampanie Dom Perignon s-au numărat printre "ingredientele" senzaţionale ale nunţii anului în România. "Cireaşa de pe tort" nu a fost, aşa cum era de aşteptat, doar mireasa, ci şi o limuzină Rolls-Royce de culoare albă cu argintiu, cadoul pentru tinerii însurăţei din partea naşului Gigi Becali.

Tot anul acesta, în luna iunie, şi-au pus pirostriile Cabral şi Andrea Pătraşcu. Cei doi s-au căsătorit religios la biserica din Otopeni, după care petrecerea s-a desfăşurat într-o locaţie de vis, pe marginea piscinei, unde cei doi au sărbătorit alături de prieteni.

În august s-au căsătorit, în cadrul unei ceremonii departe de ochii presei, şi cântăreaţa Carmen Trandafir şi Emil Grădinescu, după o relaţie care a durat şase ani, în timpul căreia s-a născut şi fiica acestora.

Mediatizate au fost şi nunţile odraslelor unor politicieni. Astfel, peste o mie de persoane, între care liderii PSD Victor Ponta, Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, precum şi deputaţi şi senatori din alte partide au participat, în iunie, la nunta deputatului PSD Adrian Mocanu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, cu Roberta Doloiu, fiica unui om de afaceri din Buzău. 4.000 de fripturi, circa 10.000 de sarmale, icre negre, somon şi un tort de 120 de kilograme s-au regăsit în meniul de care s-au bucurat invitaţii la nunta organizată la Buzău. Vedeta nunţii nu a fost, însă, cum era de aşteptat, proaspătul cuplu, ci Marian Vanghelie, care a mers la nuntă cu un elicopter, informaţie dezbătută pe larg de presa din România.

O altă nuntă, mai puţin mediatizată însă, a fost cea a fiicei ministrului Apărării, Gabriel Oprea, organizată în luna iunie, la Palatul Snagov, eveniment la care au participat preşedintele Traian Băsescu şi majoritatea membrilor Guvernului. Invitaţii au fost rugaţi de organizatori să nu discute pe marginea evenimentului, însă presa a obţinut informaţii potrivit cărora atmosfera a fost întreţinută de band-ul lui Petre Geambaşu, în timp ce meniul a fost unul tradiţional.

Foarte mediatizată în acest an a fost şi relaţia pe care fotomodelul român Mădălina Ghenea ar avea-o cu actorul american Leonardo DiCaprio. În luna octombrie, presa internaţională a scris că fotomodelul român Mădălina Ghenea ar avea o relaţie de actorul Leonardo DiCaprio. Cei doi au fost surprinşi împreună în Australia, unde actorul filma, însă românca în vârstă de 24 de ani a refuzat să comenteze în vreun fel informaţiile apărute în presă.

COPII

Cântăreaţa Daniela Gyorfi şi partenerul ei de viaţă, George Tal, au devenit în acest an părinţi. Cântăreaţa a născut, pe 16 februarie, primul ei copil, o fetiţă care a primit numele Maria.

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă Amelia Antoniu a născut, pe 12 februarie, o fetiţă, care a primit numele de Alexia. Tot în acest an, însă, soprana a divorţat de soţul ei, Niculae Gamenţ Antoniu.

Andra şi Cătălin Măruţă au devenit, pe 16 martie, părinţii unui băieţel, care a primit numele de David.

Actorul Răzvan Fodor a devenit, pe 24 martie, tată. Soţia lui, Irina, a născut o fetiţă, care a primit numele de Diana.

Cântăreaţa Andreea Runceanu, de la trupa Amadeus, a născut un băieţel, pe 21 aprilie. Igor Alexandru este al doilea copil al artistei, Ianis fiind băiatul cel mare al Andreei Runceanu.

Andreea Antonescu, fostă membră a trupei Andre, a născut, pe 24 mai, o fetiţă, Sienna.

Actriţa Cătălina Grama, cunoscută ca Jojo, a născut în noaptea de 9 spre 10 iunie un băieţel care a primit numele de A.I.

Oana Andoni, prezentatoarea Ştirilor Pro TV, a născut, pe 16 iunie, o fetiţă care a primit numele Ana Erica.

Dan Cruceru, prezentatorul emisiunii "Poveştiri adevărate", de la postul Acasă, a devenit tată, pe 22 august, când soţia lui a născut o fetiţă, care a primit numele de Sophia Maria.

Vedeta Acasă TV Nicoleta Luciu a adus pe lume tripleţi, doi băieţei şi o fetiţă, pe 1 octombrie, micuţii primind numele de Kevin, Karoly şi, respectiv, Kim.

Cântăreaţa Luminiţa Anghel a născut, pe 20 decembrie, un băieţel, acesta fiind primul copil al artistei şi al soţului ei, Silviu Dumitriade.

(Material realizat de Departamentul Life, life@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici