Video Victor Ponta şi Daciana Sârbu au vizitat de 1 Mai Parcul Oraşul Copiilor şi au plantat copaci - FOTO şi VIDEO

Premierul Victor Ponta şi soţia sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, au vizitat, de 1 Mai, Parcul Oraşul Copiilor din Sectorul 4, cei doi plantând copaci şi plimbându-se cu un trenuleţ condus de primarul Cristian Popescu Piedone.

996 afișări

Victor Ponta şi Daciana Sârbu au ajuns în Parcul Oraşul Copiilor împreună cu primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, cu ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, şi cu europarlamentarul Corina Creţu.

La intrarea în parc, Daciana Sârbu a plantat un brad, iar Victor Ponta, împreună cu Cristian Popescu Piedone, un castan.

Ulterior, Cristian Popescu Piedone a condus trenuleţul în care s-au urcat cei invitaţi pentru a le arăta parcul amenajat în Sectorul 4.

Ponta a fost prezent, miercuri dimineaţă, la Centrul medico-social "Sf.Luca", unde sunt îngrijiţi 80 de bătrâni încadraţi ca fiind cazuri sociale.

Ponta şi primarul Cristian Popescu Piedone le-au împărţit cozonaci bătrânilor, premierul promiţându-le acestora şi deblocarea posturilor din sistemul de sănătate, pentru a putea fi suplimentat personalul de îngrijire.

Îmbrăcat într-o ţinută lejeră, cu blugi, pantofi sport şi o cămaşă scoasă din pantaloni, Ponta a plantat brazi şi în curtea Centrului "Sf. Luca" împreună cu Piedone, Bănicioiu, Daciana Sârbu şi Corina Creţu.

Întrebat de jurnalişti dacă a preluat modelul de a sărbători prin muncă la lopată al fostului premier Emil Boc, care s-a remarcat prin folosirea unei coase, premierul Ponta a întrebat, râzând, dacă mai este ceva de cosit prin curtea Centrului.

"La coasă e mai bun fostul premier", a spus Ponta, el glumind şi pe seama faptului că primarii rămân mai mult în funcţie decât premierii.

"Peste 10 ani o să mă fac şi eu primar la Cluj, acolo se duc ăştia care nu au succes la guvernare", a mai spus Ponta.

Întrebat dacă anul viitor 1 Mai va mai putea fi sărbătorit cu mici la grătar deoarece reţeta acestora ar fi fost interzisă de Comisia Europeană, Ponta a răspuns că e doar o "poveste de presă". El a precizat că a primit în acest sens o informare de la departamentul de afaceri europene tocmai ca să îi liniştească pe români, dar şi pe primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, că mititeii nu vor fi interzişi.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că va sărbători 1 Mai prin muncă, la o "acţiune socială" împreună cu ministrul Nicolae Bănicioiu şi primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, social-democraţii luând decizia de a renunţa la acţiunile cu mici şi bere.

După venirea lui Victor Ponta la conducerea PSD, petrecerile cu mici şi bere din Parcul Izvor organizate de Marian Vanghelie au fost interzise.

În 2012, primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a organizat un concert în Parcul Izvor, dar fără mici şi bere. În acest an, în Parcul Izvor nu este programată nicio manifestare.

În 1 Mai 2011, PSD a organizat acţiuni de ecologizare în mai multe judeţe din ţară.

În anul 2010, social-democraţii au organizat proteste faţă de Guvernul Boc. În Capitală au avut loc un marş şi un miting, coordonate de Marian Vanghelie, liderul organizaţiei de Bucureşti la acea vreme. PSD a organizat atunci mitinguri de protest în toată ţara, Victor Ponta participând la marşul de protest de la Lupeni..

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici