"Zborul/ Flight", în fruntea box office-ului românesc de weekend. Ce filme mai sunt în top - VIDEO

Drama "Zborul/ Flight", cu Denzel Washington şi Don Cheadle în distribuţie, s-a situat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, încă de la premieră, cu încasări de 313.117 lei şi 15.484 de spectatori, informează Asociaţia Film România.

244 afișări
Imaginea articolului "Zborul/ Flight", în fruntea box office-ului românesc de weekend. Ce filme mai sunt în top - VIDEO

"Zborul/ Flight", în fruntea box office-ului românesc de weekend. Ce filme mai sunt în top - VIDEO

În regia lui Robert Zemeckis, filmul a avut două nominalizări la premiile Oscar de anul acesta, pentru cel mai bun actor în rol principal - Denzel Washington - şi cel mai bun scenariu original. În acest film, Denzel Washington este Whip Whitaker, un pilot de avion talentat şi respectat de colegi şi superiori, pe care presa şi populaţia îl percep ca pe un erou naţional, după ce reuşeşte să aducă la sol un aparat de zbor atât de grav avariat încât niciun alt aviator nu ar fi fost capabil să îl redreseze.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc se situează liderul săptămânii trecute, filmul "Şi mai greu de ucis", cu Bruce Willis în distribuţie, care a avut încasări de 281.203 lei şi 14.583 de spectatori. Încă de la primul "Die Hard", în 1988, John McLane (Bruce Willis) s-a aflat în locul nepotrivit la timpul nepotrivit, cu abilităţile şi atitudinea ce l-au făcut de neînfrânt, devenind astfel inamicul numărul 1 al teroriştilor din toată lumea. De această dată, McLane se confruntă cu cea mai mare provocare de până acum, una cu ramificaţii în toată lumea, căci fiul său înstrăinat, Jack, este prins în iţele unei complicate poveşti în care este implicat şi un mafiot rus, tată şi fiu făcând din acest punct tot posibilul pentru a-şi proteja unul altuia vieţile şi pentru a elimina pericolul ce ameninţă însăşi democraţia.

Cel mai recent film regizat de Steven Soderbergh, "Efecte adverse/ Side Effects", cu Jude Law, Rooney Mara şi Channing Tatum în rolurile principale, s-a situat pe locul al treilea, cu încasări de 245.184 de lei şi 12.999 de spectatori. Filmul prezintă povestea unei femei care apelează la medicamente antidepresive în aşteptarea eliberării din închisoare a soţului ei.

Pe locul al patrulea se regăseşte "Hoaţa de identitate/ Identity Thief", care a avut încasări de 139.871 de lei şi 7.667 de spectatori. Jason Bateman ("Şefi de coşmar/ Horrible Bosses") şi Melissa McCarthy ("Domnişoare de onoare/ Bridesmaids") se află în fruntea distribuţiei de staruri din această comedie despre un tip cu nimic ieşit din comun, care ajunge în situaţia de a lua măsuri extreme pentru a-şi recupera identitatea furată.

Pe locul al cincilea în box office-ul românesc s-a clasat "Hansel şi Gretel: Vânătorii de vrăjitoare", care a avut încasări de 128.742 de lei şi 6.095 spectatori. La 15 ani de la înfricoşătoarele evenimente din căsuţa de turtă dulce, Hansel şi Gretel sunt doi neîntrecuţi vânători de vrăjitoare. Chiar dacă se refac după chinul prin care au trecut, munca lor este relativ uşoară, pentru că blestemele şi vrăjile nu se prind de ei. Primarul din Ausburg îi angajează pentru a vâna o vrăjitoare malefică - Janssen -, care plănuieşte să sacrifice mulţi copii de "luna roşie", peste 2 zile. Pentru ca lucrurile să nu fie simple, cei doi trebuie să se ocupe de şeriful Berringer, care a acaparat puterea în Ausburg şi conduce de asemenea o vânătoare de vrăjitoare.

În total, în weekend, cinematografele româneşti au avut încasări de 1.679.205 lei şi 86.702 spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici