Zilele Culturii Portugheze, între 10 şi 16 iunie în Capitală

Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti şi Ambasada Portugaliei în România, cu sprijinul Institutului Camões de cooperare organizează, în perioada 10 -16 iunie, Zilele Culturii Portugheze.

362 afișări
Imaginea articolului Zilele Culturii Portugheze, între 10 şi 16 iunie în Capitală

Zilele Culturii Portugheze, între 10 şi 16 iunie în Capitală (Imagine: Facebook)

Activităţile planificate vor avea loc la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" şi au ca scop cunoaşterea culturii şi tradiţiilor portugheze prin muzică şi dans, conferinţe şi proiecţii de filme documentare, workshop-uri de limbă şi literatură portugheză, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

De asemenea, evenimentul va include activităţi dedicate copiilor, transpuse în ateliere de creaţie: pictură pe ceramică, atelier de cuvinte şi poveşti portugheze, atelier de păpuşi şi marionete portugheze şi atelier de gravură.

La eveniment vor fi prezentate literatura şi artizanatul, gastronomia şi turismul portughez, în încercarea de a oferi vizitatorilor detalii despre diverse aspecte legate de realitatea portugheză.

De marţi, 11 iunie, şi până duminică, 16 iunie, începând cu orele 10.00, publicul este invitat să participe la activităţile dedicate tuturor categoriilor de vârstă.

Totodată, marţi, de la ora 18.00, Maria Răducanu va interpreta muzică fado, urmând ca sâmbătă, de la aceeaşi oră, şi duminică, de la 17.30, să aibă loc concerte susţinute de Sebastiao Antunes şi Quadrilha - Lisabona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici