Cioloş: a PSD-ALDE-koalíció saját kormányát falja fel, a hatalomért vívott harc örök lázában égve

Dacian Cioloş volt miniszterelnök csütörtökön azt mondta, a PSD és az ALDE vezetői „saját kormányukat falják fel, a hatalomért vívott harc örök lázában égve”, és ami történt, nem más, mint „egy felelőtlen, szomorú és fájdalmas színjáték Románia számára”.

26 afișări
Imaginea articolului Cioloş: a PSD-ALDE-koalíció saját kormányát falja fel, a hatalomért vívott harc örök lázában égve

Cioloş: a PSD-ALDE-koalíció saját kormányát falja fel, a hatalomért vívott harc örök lázában égve

„A PSD-ALDE-koalíció saját kormányát falja fel, a hatalomért vívott harc örök lázában égve. Sajnos felelőtlen, szomorú és fájdalmas színjáték ez Románia számára. Egy évvel ezelőtt a PSD és az ALDE falhoz állított bennünket, bírált azért, mert állítólag nem volt jól kidolgozott kormányprogramunk, hogy le kellett váltanunk néhány minisztert, hogy nem legitimált bennünket választás. Hallgattunk, és végigcsináltuk a dolgunkat, felelősséggel az ország és a romániai emberek iránt” – írta Facebook-oldalán Dacian Cioloş.

A volt kormányfő szerint Liviu Dragnea a választásokon békét és bőséget ígért.

„Elkápráztatta az embereket »ragyogó«, ám a valóságtól mélységesen elszakadt kormányprogramjával. Nagy többséget szerzett a parlamentben. Felállított egy kormányt, amit rengeteg ideje volt összeállítani. Ami most történik, nem egyszerű politikai válság. Nem a PSD válsága, hanem olyan válság, amely Románia hitelességében tesz kárt. A kormánykoalíció vezetői kockára teszik az ország stabilitását saját kisszerű és erkölcstelen számításaik érdekében. Sem a kormányprogram, sem a szavazatok száma nem helyettesítheti a felelősséget és a moralitást” – tette hozzá a volt miniszterelnök.

Cioloş azzal vádolja a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) vezetőit, hogy egy hazugságra, cinkosságra és a hatalom bármi áron való megszerzésére alapuló politikával okoztak válságot Romániában.

„Miért is csodálkoznánk azon, hogy az emberek nem szavaznak, amikor egyes politikai vezetők cinikusan, megvetően bánnak ezekkel a szavazatokkal? Ezt a politizálást alapjaiban kell megváltoztatni Romániában” – zárja szavait Dacian Cioloş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici