Házkutatások Bukarestben és három megyében egy adócsalási ügyben. A kár több mint 2,2 millió lej

A rendőrség hétfő reggel tizenkét házkutatást tart Bukarestben és három megyében olyan személyeknél, akiket azzal gyanúsítanak, hogy adócsalás és pénzmosás révén több mint 2,2 millió lejjel károsították meg az államot.

25 afișări
Imaginea articolului Házkutatások Bukarestben és három megyében egy adócsalási ügyben. A kár több mint 2,2 millió lej

Házkutatások Bukarestben és három megyében egy adócsalási ügyben. A kár több mint 2,2 millió lej

Bukaresti, Ilfov, Argeş és Kolozs megyei személyek otthonát és cégek székhelyét kutatják át.

Az eddigi vizsgálatok szerint az érintettek nem jelentették be az általuk szerzett jövedelmeket, megkárosítva ezáltal az államkasszát.

Az adócsalásból származó pénzt egy magánszemély bankszámlájára utalhatták bizonyos mezőgazdasági területek adás-vételi szerződésének előlegeként, a szerződést később felbontották, az összeg pedig az egyik gyanúsított birtokában maradt.

Az érintetteknek 2010–2011-ben négy cég ügyvezetőjeként 6 546 600 lej bevételük lehetett áfás számlák alapján, majd nem valós akvizíciókat jelentettek be, hogy leírhassák az áfát.

A szakértői vizsgálat szerint több mint 2,2 millió lejjel károsították meg az államkasszát.

A házkutatásokban Argeş és Kolozs megyei rendőrök is részt vesznek.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici