Vasilescu: az a megérzésem, hogy Johannis visszaküldi az egységes bérezési törvényt a parlament elé

Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter szerdán Sinaián úgy nyilatkozott, arra számít, hogy Klaus Johannis elnök visszaküldi majd az egységes bérezési törvényt a parlament elé. Arra a kérdésre, hogy ezt mire alapozza, így válaszolt, „megérzésre”.

55 afișări
Imaginea articolului Vasilescu: az a megérzésem, hogy Johannis visszaküldi az egységes bérezési törvényt a parlament elé

Vasilescu: az a megérzésem, hogy Johannis visszaküldi az egységes bérezési törvényt a parlament elé

Közölte ugyanakkor, hogy a közalkalmazottak egységes bérezését célzó jogszabály tervezetét jövő héten terjesztik a törvényhozók elé.

„Azt szeretném, ha a hónap végéig el is fogadná a parlament, és valamikor júniusban vissza fogja küldeni Klaus Johannis elnök, hogy legyen időnk még egyszer elfogadni a parlamentben” – mondta.

„Láttam, hogy mit tett velünk a költségvetéssel, láttam, hogy mit tett velünk minden fontos törvénnyel. Tehát csak erre számítok, megérzés” – fogalmazott.

Hozzátette: módosító indítványokra is számít.

„Nem nagy, száz és egynéhány oldal. Összegyűjtjük az aláírásokat a szenátusi kollégáktól is, és akkor beterjesztjük a parlament elé. Nem beszélhetek sürgősségi eljárásról, mivel ez egy olyan törvény, amit meg kell vitatni. Nekem maximális meggyőződésem, hogy lesznek még módosító indítványok, amelyeket el kell fogadnunk, mivel ez a törvény egy totális káosz után érkezik. Voltak helyzetek, amikor egyeztettünk a szakszervezeti vezetőkkel, akiket azért hívtunk meg, hogy mondják el azt, amit ők tudnak arról, ami jelen pillanatban zajlik, elkértük a minisztériumoktól is ugyanazokat a bértáblákat, és nem egyeztek. Nagyon világos, hogy lesznek még módosítások, melyekre szükség van, de remélem, hogy csak kevés. Az alapelvek kapcsán nem fogadunk el semmiféle módosítást, csak az indítványokon” – szögezte le Lia Olguţa Vasilescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici