Organizaţia Meteorologică Mondială rămâne fără nume pentru furtunile tropicale

  • Bazinul Oceanului Atlantic înregistrează un sezon al uraganelor record
  • Organizaţia Meteorologică a epuizat lista de 21 de nume permise pentru furtuni
  • Furtunile primesc nume pentru a fi identificate mai uşor în mesajele de avertizare
1749 afișări
Imaginea articolului Organizaţia Meteorologică Mondială rămâne fără nume pentru furtunile tropicale

Sursa foto: profimedia

Furtunile tropicale formate în Oceanul Atlantic ar putea rămâne fără prenume. Numărul lor a fost prea mare în acest an, iar Organizaţia Meteorologică Mondială aproape a epuizat lista de 21 de nume permise. Pentru OMM ar putea trece la literele alfabetului grecesc - Alpha, Beta, Gamma, Delta şi aşa mai departe.

Centrul pentru Uragane din SUA a avertizat că nu mai puţin de cinci cicloane există deasupra bazinului atlantic, un record după anul 1971. Sezonul furtunilor tropicale se încheie la 30 noimebrie.

Te întrebi de ce primesc furtunile nume? Pentru a fi identificate mai uşor în mesajele de avertizare. Experţii au decis că e mult mai uşor de reţinut, faţă de vechiul mod de identificare, după latitudine şi longitudine.

Încă din 1953, furtunile tropicale din Atlantic au primit o denumire, conform unor liste stabilite de Centrul pentru Uragane din Statele Unite. Până în 1979, furtunile puteau primi doar prenume feminine. Apoi, au fost introduse şi cele masculine, iar acum alternează. Trebuie să existe un echilibru între numele franceze, spaniole, olandeze şi britanice. În cazul în care un ciclon este deosebit de mortal sau de devastator, numele său este eliminat de pe liste şi înlocuit cu altul. Acesta a fost cazul furtunilor distrugătoare Irma, Maria, Katrina sau Mitch.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici