#vreaupresedinte | A început campania electorală pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale

Vineri, de la ora 00.00, a început campania electorală pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, care se va încheia pe data de 23 noiembrie, ora 7.00, a anunţat Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), într-un comunicat de presă.

987 afișări
Imaginea articolului #vreaupresedinte | A început campania electorală pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale

A început campania electorală pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale

„Potrivit legii, al doilea tur de scrutin are loc în aceleaşi secţii de votare şi circumscripţii electorale, sub conducerea operaţiunilor electorale de către aceleaşi birouri electorale şi pe baza aceloraşi liste de alegători de la primul tur”, au transmis reprezentanţii AEP, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Al doilea tur de scrutin va fi între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. Potrivit rezultatelor finale prezentate joi de Biroul Electoral Central (BEC) a obţinut, în primul tur al alegerilor, 37,82%, Viorica Dăncilă - a avut 22,26%, iar Dan Barna - 15,02%.

AEP reaminteşte, în comunicatul de presă că la secţiile de votare din străinătate, se votează pe durata a trei zile, conform următorului program: - vineri, 22 noiembrie 2019, între orele 12:00 – 21.00;
- sâmbătă, 23 noiembrie 2019, între orele 7.00 - 21.00; - duminică, 24 noiembrie 2019, între orele 7.00 - 21.00.

Autoritatea menţionează că în toate cele trei zile există posibilitatea de prelungire a votării până cel mai târziu la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secţiei de votare la ora 21.00, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare.

Potrivit legii, pot vota la secţiile de votare din străinătate cetăţenii români care în ziua alegerilor se află în străinătate, indiferent de motivul prezenţei acestora pe teritoriul altei ţări - domiciliaţi, rezidenţi sau turişti.

Citeşte continuarea pe patforma VREAU PREŞEDINTE

 

Taguri:
campanie,
alegeri,
aep

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici