Adrian Severin va fi audiat cu uşile închise în Comisia JURI a PE, pe 23 mai

Europarlamentarul Adrian Severin urmează să fie audiat în Comisia JURI a Parlamentului European la şedinţa membrilor acesteia programată pentru data de 23 mai, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai PE.

63 afișări
Imaginea articolului Adrian Severin va fi audiat cu uşile închise în Comisia JURI a PE, pe 23 mai

Adrian Severin va fi audiat cu uşile închise în Comisia JURI a PE, pe 23 mai (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Membrii Comisiei de Afaceri Juridice a PE au programată următoarea şedinţă în perioada 23-24 mai. În prima zi de lucrări, membrii Comisiei îl vor audia pe Adrian Severin. Audierea va avea loc cu uşile închise.

Comisia JURI a fost sesizată, potrivit procedurilor, în legătură cu ridicarea imunităţii europarlamentarului Adrian Severin, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a adresat o cerere în acest sens Parlamentului European la 5 aprilie.

Conform procedurilor, după ce preşedintele PE, Jerzy Buzek, a primit notificarea autorităţilor române, a fost sesizată comisia de specialitate - respectiv cea de Afaceri Juridice (JURI).

Cererea de ridicare a imunităţii europarlamentarului Adrian Severin nu a intrat pe agenda discuţiilor Comisiei JURI, reunită săptămâna trecută pentru trei zile de lucrări la Bruxelles. Subiectul ridicării imunităţii lui Severin a fost însă discutat la o reuniune a coordonatorilor de grup (întâlnire cu uşile închise a coordonatorilor fiecărei familii/grup politic reprezentat în comisia parlamentară respectivă - n.r.). Concluzia a fost ca în cazul lui Severin să se aplice procedura normală de ridicare a imunităţii, iar raportor a fost desemnat europarlamentarul italian Enrico Francesco Speroni.

Speroni reprezintă în PE partidul italian de extremă dreapta Liga Nordului, care este afiliat la Grupul Europa Libertăţii şi Democraţiei din PE. Acest grup politic din Parlamentul European este format din reprezentanţii partidelor de extremă dreaptă eurosceptice.

De altfel, cunoscut ca eurosceptic, Speroni - fost şef de cabinet al lui Umberto Bossi - s-a făcut remarcat, printre altele, când PE se pregătea să voteze un nou regulament de conduită al europarlamentarilor în timpul şedinţelor, cu sancţiuni faţă de eurodeputaţii care tulbură buna desfăşurare a lucrărilor. Enrico Francesco Speroni introdusese un amendament care cerea "transferarea la Guantanamo a eurodeputaţilor necivilizaţi". Amendamentul a fost însă respins.

Speroni va redacta un raport referitor la ridicarea imunităţii lui Adrian Severin, urmând ca acesta să fie supus votului membrilor Comisiei.

După votul membrilor JURI, subiectul va intra cu prioritate pe agenda primei reuniuni plenare a PE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici