Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei SR: Maior a spus că generalul Coldea a raportat concediile cu Ghiţă / Despre acoperiţi: Pot fi şi din presă, dacă este identificat un om valoros

Preşedintele Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat joi că fostul director al SRI George Maior a transmis că Florian Coldea şi soţia au raportat concediile cu Sebastian Ghiţă, aceştia depunând copii ale unor documente a căror veridicitate nu a fost verificată de SRI.

1967 afișări
Imaginea articolului Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei SR: Maior a spus că generalul Coldea a raportat concediile cu Ghiţă / Despre acoperiţi: Pot fi şi din presă, dacă este identificat un om valoros

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei SR: Maior a spus că generalul Coldea a raportat concediile cu Ghiţă (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Arhiva Foto)

Social-democratul a precizat la postul public de televiziune că fostul şef al serviciului a răspuns unui chestionar al comisiei de control intern SRI, răspunsurile acestuia fiind ''pertinente şi destul de limpezi''.

El a dezvăluit că Maior a afirmat că generalul Coldea i-a raportat aceste deplasări. ''Şi domnul Coldea şi doamna Coldea au raportat aceste lucruri, pentru unele dintre ele există şi documente scrise'', a spus Ţuţuianu.

El a menţionat că din punctul de vedere al SRI cazul Coldea este închis, Comisia parlamentară urmând să discute dacă se impune chemarea la audieri a lui Florian Coldea.

Ţuţuianu a mai afirmat că nu are elemente pentru a valida sau infirma afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă potrivit cărora facturile prezentate de Coldea ar fi false. ''Familia Coldea a venit cu nişte copii ale unor documente care fac dovada că şi-au suportat cheltuielile. (...) Orice factură, chiar şi o copie, până la proba contrară beneficiază de prezumţia că ele sunt reale. Mai departe SRI nu a mers. O să cerem noi anumite informaţii, o să ne clarificăm în cadrul dezbaterilor din comisie'', a detaliat parlamentarul, adăugând că aceste copii conţineau aceleaşi informaţii legate de sume pe care le conţineau şi documentele prezentate de Sebastian Ghiţă.

''Vă asigur că noi în cadrul comisiei vom lua decizia cea mai corectă şi vom încerca să lămurim toate aspectele acestei cauze'', a conchis el.

Preşedintele Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, a precizat miercuri că din raportul de anchetă internă rezultă că George Maior şi Vasile Dâncu au fost împreună cu Sebastian Ghiţă şi Florian Coldea în Toscana.

Adrian Ţuţuianu despre acoperiţi: Pot fi şi din presă, dacă este identificat un om valoros

”Dacă în anumite zone există interdicţia - judecători, procurori, magistraţi şi în politică, în celelate zone ale societăţii civile nu există interdicţia. Ca atare, dacă este identificat un om valoros care poate contribui cu informaţii la securitatea naţională a României, poate fi şi din presă. Nu sunt comod neapărat, în plan personal, cu ideea, dar putem face şi altfel analiza - un jurnalist este un om cu foarte multe contacte, cu foarte multe informaţii care pot fi foarte valoroase, cu acces în foarte multe medii. Ca urmare, lucrul acesta se poate întâmpla, indiferent că dacă ne place nouă sau nu'', a spus Ţuţuianu despre posibilitatea existenţei unor ofiţeri SRI sub acoperire în media.

"SRI nu are şi nu va avea acoperiţi în politică şi în jusitiţie", a susţinut directorul SRI, Eduard Hellvig, miercuri.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat luni că nu crede să existe în România vreo instituţie publică sau de presă care să nu aibă ''acoperiţi'' SRI, el solicitând efectuarea unor verificări ale acestor informaţii de către noua Comisie parlamentară de control a activităţii serviciului.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici