ALEGERI LOCALE 2012: Liberalul Marius Stan a câştigat detaşat Primăria Galaţi - rezultate oficiale finale

Noul primar al municipiului Galaţi este liberalul Marius Stan, care a candidat din partea USL şi care a câştigat detaşat, obţinând 48,7 la sută din voturile alegătorilor, a informat Biroul Electoral Municipal Galaţi după centralizarea voturilor de la toate secţiile de votare din muncipiu.

2195 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012: Liberalul Marius Stan a câştigat detaşat Primăria Galaţi - rezultate oficiale finale

Marius Stan (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

Stan, care a obţinut 59.614 de voturi, este directorul executiv al clubului de fotbal Oţelul Galaţi şi a ocupat în mandatul trecut funcţia de consilier local din partea PNL.

Marius Stan îl va înlocui în funcţia de primar pe Dumitru Nicolae (PSD) care a deţinut această funcţie trei mandate consecutive şi care a ales să nu candideze pentru un al patrulea mandat.

Stan candidează pentru a doua oară la această funcţie, la alegerile din 2008 reuşind să obţină doar locul al treilea.

Al doilea în preferinţele electoratului din muncipiul Galaţi pentru funcţia de primar a fost independentul Nicuşor Ciumacenco, care a fost votat de 34.604 alegători, adică 28,2 la sută.

Ciumacenco este viceprimarul în funcţie al Galaţiului şi a ales să candideze ca independent, deşi activase în PSD înainte de începutul campaniei electorale.

Candidatul PP-DD Constantin Ene, a obţinut locul trei, primind 11.511 voturi, adică 9,4 la sută, în timp ce senatorul Marius Necula, candidatul APP din partea PDL, a fost votat de 8.446, adică 6,9 la sută dintre alegătorii din Galaţi.

Rezultatele finale centralizate indică şi componenţa noului Consiliu Local. Astfel, USL va avea 19 consilieri locali, PP-DD - cinci consilieri, iar APP trei consilieri locali.

Rezultatele parţiale centralizate până la ora 14:00 pentru Consiliul Judeţului şi preşedinte al Consiliului Judeţului s-a făcut pentru 119 de secţii de votare din totalul de 433.

Pentru Consiliul Judeţului Uniunea Social Liberală a primit 62,11 la sută de voturi, Alianţa Pentru Progres, 21,08 la sută, iar Partidul Poporului Dan Diaconescu - 8,04 la sută.

Primul loc la preşedinţia Consiliului Judeţului este ocupat de Nicolae Dobrovici-Bacalbaşa (USL) cu 64,54 la sută, urmat de actualul preşedinte, Eugen Chebac (APP din partea UNPR), cu 21,66 la sută şi Alexandru Teodorescu (PP-DD).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici