ALEGERI PARLAMENTARE 2016: România despre care nu vorbeşte nimeni în campania electorală

În stradă sau pe Facebook, peste 6.500 de candidaţi vor încerca să-i convingă pe români, în următoarele 29 de zile, să-i voteze. De vineri a început oficial campania electorală, iar partidele îşi flutură mi abitir decât acum ofertele politice. Ceva însă lipseşte.

3681 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE 2016: România despre care nu vorbeşte nimeni în campania electorală

România despre care nu vorbeşte nimeni în campania electorală (Imagine: Gabriel Petrescu/ Arhiva Mediafax Foto)

„Nu vorbeşte nimeni cu oamenii aflaţi într-o condiţie de sărăcie extremă, nu vorbeşte nimeni cu cei 750.000 de oameni din România care au o formă de handicap sau o boală care le permite să trăiască normal. 40% dintre români sunt, conform statisticilor, în pragul sărăciei care le pune în pericol viaţa, nu au ce mânca. Vorbim despre copii care nu au şansa să se dezvolte, nu intelectual, fizic. Repet, cei 750 de mii de oameni din România care au o formă de handicap sau o boală care nu le permite o funcţionare normal în societate, plus aparţinători, ajungem la un 2 milioane de oameni. 2 milioane de oameni care pot răsturna orice alegeri şi jocul politic social. Nu vorbeşte nimeni cu ei. Tinerii care nu au luat BAC-ul. Aceştia sunt nişte tineri cu un handicap social puternic. Sunt condamnaţi la joburi de mizerie pentru tot restul vieţii mulţi dintre ei. Facem ceva pentru ei? Vorbeşte vreun politician despre ei sau cu ei? Mie mi se pare că nu vorbeşte nimeni.Nu trebuie să-I dispreţuim pe oamenii ăştia. Sunt români ca noi, au drept de vot, merită să trăiască, merită îngrijiri medicale, merită educaţie, merită integrare social, un loc de muncă, demnitate. E România despre care nu vorbeşte nimeni. Toată lumea vorbeşte de clasa de mijloc care reprezintă 17% dintre români”, susţine Vlad Tăuşance, consultant strategie, invitat la o ediţie specială a Interviurilor Gândul.
 
Citeşte continuarea articolului în Gândul.
 
 
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici