Alina Gorghiu, lider PNL: Cred că Bogdan Olteanu este un om corect

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri că a fost colegă şi asociată cu Bogdan Olteanu şi crede că este "un om corect", afirmând că este o aberaţie scenariul potrivit căruia ar fi aranjat denunţul lui Olteanu pentru a-i deschide soţului său calea spre postul de viceguvernator BNR.

2055 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu, lider PNL: Cred că Bogdan Olteanu este un om corect

Alina Gorghiu: Cred că Bogdan Olteanu este un om corect

''Este evidentă oricând nu doar nevinovăţia lui Bogdan Olteanu, dar a oricărui om care merge în instanţă să îşi arate nevinovăţia, până la o sentinţă finală'', a spus copreşedintele PNL la Antena 3. Ea a afirmat că în anul 2008 când s-au petrecut faptele de care este acuzat Bogdan Olteanu nu era lider de partid sau parlamentar şi nici nu făcea parte din staff-ul de campanie.

Ea a subliniat că a fost colegă şi asociată cu Bogdan Olteanu şi crede că este ''un om cinstit''.

''Am fost colegă cu Bogdan Olteanu, cred că se fac 14 ani, cu el şi cu mulţi alţii din generaţia noastră. Am fost asociată cu el într-o societate de avocatură şi cred că este un om corect. Rămâne ca ancheta să stabilească foarte clar, nu pot eu să mă pronunţ cu privire la ele'', a spus Alina Gorghiu.

Solicitată să comenteze ipoteza conform căreia a aranjat denunţul lui Bogdan Olteanu pentru a-i deschide calea soţului său pentru postul de viceguvernator, ea a afirmat că ''este o aberaţie'' şi că refuză să intre în ''scenarii fantasmagorice''.

Copreşedintele PNL a afirmat că Bogdan Olteanu merge în instanţă să îşi demonstreze nevinovăţia, spre deosebire de Călin Popescu Tăriceanu, care "în schimbul unui vot a întrerupt ancheta".

"Ştiţi care este nedreptatea? Aici fac o paralelă cu Bogdan Olteanu. În timp ce unii merg în instanţă şi încearcă să îşi administreze probele şi să demonteze rechizitoriile procurorilor, alţii beneficiază de imunitate. Alţii în schimbul unui vot au întrerupt ancheta şi mă refer punctual la domnii Ponta, Tăriceanu şi alţii. Nu mi se pare corect să vezi în România două categorii de cetăţeni", a accentuat Gorghiu.

Bogdan Olteanu este suspectat de procurorii anticorupţie că a făcut trafic de influenţă pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării, după ce ar fi primit bani de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu în acest sens. Astfel, cei doi s-ar fi înţeles ca în schimbul demersurilor efectuate de Bogdan Olteanu "pe lângă membrii guvernului pentru a determina numirea lui Liviu Mihaiu pe postul de guvernator, Sorin Ovidiu Vântu urma să îi dea un milion de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă", susţin procurorii.

Potrivit referatului cu propunerea de arestare, Sorin Ovidiu Vântu i-ar fi cerut unui alt apropiat, care se ocupa de firmele sale din alte jurisdicţii, să transfere suma de un milion de euro din contul bancar deschis în Cipru în contul unei societăţi în Bulgaria. "Potrivit documentelor bancare aflate la dosarul cauzei, societatea din Cipru a transferat un milion de euro în contul de unde intermediarul a retras banii în trei zile consecutive în octombrie 2008. După câteva zile, la solicitarea lui Sorin Ovidiu Vântu, a remis această sumă lui Bogdan Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea în sediul partidului".

Din referat nu reiese dacă există alte probe care să indice că Olteanu a intrat în posesia banilor.

Totodată, Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi oferit consultanţă pentru campania electorală din 2008, când Bogdan Olteanu a candidat pentru un mandat de deputat. Potrivit referatului, Sorin Ovidiu Vîntu ar fi recunoscut faptele la audieri, însă ar fi spus că Bogdan Olteanu i-a cerut suma de 2 milioane de euro în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, respectiv un milion în interes personal.

În ceea ce priveşte declaraţiile lui Bogdan Olteanu, acesta ar fi recunoscut întâlnirile cu Vîntu, din vara anului 2008 şi ar fi spus a avut discuţii cu premierul de la acea vreme în legătură cu numirea lui Liviu Mihaiu "susţinând însă că a făcut acest lucru din convingere, solicitarea suspectului Sorin Ovidiu Vântu coincizând cu propriile sale opinii, astfel încât nu a cerut şi nu primit niciun folos material pentru acest demers".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici