Alina Gorghiu, mesaj pentru Carmen Dan: Ţi-e limpede că vei răspunde pentru echipa manevrată politic de la şefia Jandarmeriei?

Senatorul PNL, Alina Gorghiu, i-a transmis, joi, ministrului de Interne, Carmen Dan, că va răspunde pentru intervenţia echipei "manevrate politic" din conducerea Jandarmeriei care au dus la violenţele de la protestele din 10 august.

5710 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu, mesaj pentru Carmen Dan: Ţi-e limpede că vei răspunde pentru echipa manevrată politic de la şefia Jandarmeriei?

Alina Gorghiu, mesaj pentru Carmen Dan: Ţi-e limpede că vei răspunde pentru echipa manevrată politic de la şefia Jandarmeriei?

„Carmen Dan, ţi-e limpede că vei raspunde la un moment dat, alături de echipa ta manevrată politic din conducerea Jandarmeriei, pentru tot balamucul generat pe 10 august, nu-i aşa?! Iată întrebarea din interpelarea deja pregătită: În contextul evenimentelor care au avut loc în seara de 10 august vă solicit să precizaţi următoarele: Care au fost efectivele de jandarmi desfăşurate în Piaţa Victoriei; Care a fost cantitatea de substanţe iritante lacrimogene, grenade, alte materiale specifice etc utilizate pe 10 august în Piaţa Victoriei şi de ce fel au fost ele; De câte ori s-au utilizat jeturile de apă împotriva manifestanţilor; Ce număr de jandarmi călare au fost mobilizaţi în Piaţa Victoriei şi care a fost numărul de câini-poliţişti folosiţi în misiune”, a scris senatorul PNL, Alina Gorghiu, pe Facebook.

Aceasta a adăugat că deşi a trecut aproape o săptămână de la protestul din 10 august şi apar tot mai multe semne de întrebare şi nimeni nu îşi asumă răspunderea pentru evenimentele de atunci.

„Radiografia săptămânii trecute de la miting arată prost! Numărul plângerilor penale depuse la Parchetul Militar în legătură cu evenimentele din 10 august a ajuns la 206! Vă îndemn pe toţi să-i încurajăm pe cei care au suferit să depună plângere. În acelaşi timp autorităţile nu explică suficient ce gaze au fost folosite în Piaţa Victoriei, în contextul în care unii participanţi reclamă stări de rău şi chiar solicită ajutor medical. Halal lipsă de transparenţă! Iar concluzia e şi mai tristă: Mâine se va împlini o săptămână de la evenimentele din 10 august şi nu apar decât semne de întrebare şi deloc asumări ale răspunderii! Nicio demisie”, a completat Gorghiu pe reţeaua de socializare.

Jandarmii au intervenit în forţă, pe 10 august, cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, în Piaţa Victoria, pentru a dispersa protestatarii anti-PSD aflaţi în faţa sediului Executivului. Peste 450 de persoane, între care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD, vineri, la protestul din Piaţa Victoriei. Dintre acestea, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme, trei dintre ei având arsuri de până la 15% din suprafaţa corpului.

Aproximativ 1.000 de jandarmi au acţionat la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, a anunţat Laurenţiu Cazan, cel care a comandat intervenţia forţelor de ordine la miting, precizând că au fost solicitate întăriri şi din alte regiuni ale ţării.

Procurorii militari au înregistrat, până în prezent, 206 plângeri depuse de către protestatari împotriva jandarmilor, aceştia fiind acuzaţi ar fi intervenit într-un mod abuziv la mitingul din 10 august. Totodată, procurorii au efectuat 81 de audieri. Parchetul General a anunţat că Secţia Militară a instituţiei a preluat ancheta privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei, pentru a uni toate denunţurile într-un singur dosar, fiind avute în vedere şi plângerile depuse împotriva ministrului de Interne şi a prefectului Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici