Alina Gorghiu susţine că USL a fost ''o greşeală'', PMP nu are nicio legătură cu PNL/ Băsescu, după declaraţia preşedintelui PNL: Îi mulţumesc, încep să o apreciez

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni că PMP nu are nicio legătură cu PNL şi că partidul condus de Traian Băsescu este legat de personaje din PSD, deşi ''dau impresia că sunt certaţi''. UPDATE: Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a comentat luni seara declaraţia liderului PNL, Alina Gorghiu, care a admis că USL a fost o greşeală transmiţându-i mulţumiri pentru că a recunoscut că ''au nenorocit o ţară pentru că voiau să lupte împotriva lui Băsescu''.

3243 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu susţine că USL a fost ''o greşeală'', PMP nu are nicio legătură cu PNL/ Băsescu, după declaraţia preşedintelui PNL: Îi mulţumesc, încep să o apreciez

Alina Gorghiu, susţine că USL a fost ''o greşeală''. PMP nu are nicio legătură cu PNL/ Băsescu, după declaraţia preşedintelui PNL: Îi mulţumesc, încep să o apreciez

''PMP nu cu noi are vreo legătură. PMP de când a semnat Ponta pactul de coabitare politică acolo s-a pus. Vă spun că aşa va fi (…) îi leagă discursul, sunt legaţi de personajele care gravitează în acest cerc, deşi dau impresia că sunt certaţi'', a spus preşedintele PNL, solicitată să comenteze declaraţia lui Traian Băsescu potrivit căreia se vede posibilă ''câineşte'' la o alianţă cu PNL după alegeri.

Alina Gorghiu a afirmat că între Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Traian Băsescu este o ''frăţie puternică''.

''Ştiţi pentru ce a fost făcut USL? Împotriva lui Băsescu şi a regimului Băsescu. Ştiţi cine a fost primul din USL care a semnat pactul de coabitare cu Băsescu: Victor Ponta. Ştiţi ce se întâmplă astăzi între Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Traian Băsescu? Acelaşi lucru, o frăţie puternică. Alegerile locale ne-au arătat acest lucru În toată ţara. Întrebaţi-o pe Firea cu cine are majoritate în CGMB, în toată ţara PSD-ul are majorităţi cu PMP'', a argumentat ea.

Alina Gorghiu a mai susţinut că USL a fost ''o greşeală'' şi că ''nu poţi să crezi că te aliezi cu PSD fără să fii atins de tarele acestui partid''.

La rândul său, Adriana Săftoiu a subliniat că PNL a votat că nu va guverna cu PSD, adăugând că ''există lucruri în politică care nu se pot repeta''. ''Drept urmare, nu doar că există un vot în PNL că nu vom guverna cu PSD, dar în cazul propunerii PMP, nici măcar nu ar trebui să mai supunem la vot'', a declarat Adriana Săftoiu.

Întrebată ce va face PNL dacă guvernarea ar depinde de PMP, ea a menţionat că PNL şi PDL au plecat de câteva ori de la ideea că trebuie să faci nişte compromisuri şi ''nu a ieşit nimic''.

''USR este un partid pe care îl putem accepta, există lucruri compatibile, dar să mergi la guvernare doar să fii la guvernare este rău şi pentru ţară'', a adăugat Săftoiu.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat duminică că se uită "câineşte" la PNL ca posibil partener de alianţă după alegerile parlamentare, afirmând că nu este exclus ca PMP să susţină un guvern PNL, dar că premier trebuie să fie el.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a comentat luni seara declaraţia liderului PNL, Alina Gorghiu, care a admis că USL a fost o greşeală transmiţându-i mulţumiri pentru că a recunoscut că ''au nenorocit o ţară pentru că voiau să lupte împotriva lui Băsescu''.

''Deşi nu o apreciam, este un lucru extraordinar când un politician la vârful unui partid, indiferent cum îl cheamă, recunoaşte că au nenorocit o ţară pentru că voiau să lupte împotriva lui Băsescu. După declaraţia asta cred că o să o apreciez mai mult pe Alina Gorghiu", a spus Traian Băsescu la B1Tv, întrebat despre afirmaţia preşedintelui PNL potrivit căreia USL a fost ''o greşeală'', având ca scop să lupte împotriva lui Traian Băsescu.

El a adăugat că prin aceste declaraţii Gorghiu a demonstrat electoratului PDL că locul lui este la PMP, nu la PNL.

''Îi mulţumesc, a fost foarte corectă'', a conchis fostul şef de stat.

El şi-a reiterat disponibilitatea de a se alia cu PNL cu trei condiţii - dacă şi Alina Gorghiu vrea.

''În PNL sunt mai mulţi foşti pedelişti cu care mă pot înţelege, vorbim aceeaşi limbă. (...) Cer funcţia de premier. Ei nu au pe unul mai bun decât mine. (...) Nu o să merg la clasa economic, o să merg la bussines. Acolo poţi să lucrezi, la economic stau înghesuiţi. (...) Al doilea - facem protocol pentru revizuirea Constituţiei şi 300 de parlamentari. În domeniul justiţiei trebuie introdusă legea răspunderii magistraţilor'', a detaliat Traian Băsescu.

Alina Gorghiu a afirmat luni seara la un alt post de televiziune că între Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Traian Băsescu este o ''frăţie puternică'', admiţând că USL a fost o greşeală.

''Ştiţi pentru ce a fost făcut USL? Împotriva lui Băsescu şi a regimului Băsescu. Ştiţi cine a fost primul din USL care a semnat pactul de coabitare cu Băsescu: Victor Ponta. Ştiţi ce se întâmplă astăzi între Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Traian Băsescu? Acelaşi lucru, o frăţie puternică. Alegerile locale ne-au arătat aceast şucri În toată ţara. Întrebaţi-o pe Firea cu cine are majoritate în CGMB, în toată ţara PSD-ul are majorităţi cu PMP'', a argumentat ea.

Reacţia liderului PNL a venit după ce a fost solicitată să comenteze declaraţia lui Traian Băsescu potrivit căreia fostul şef de stat vede posibilă ''câineşte'' o alianţă cu PNL după alegeri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici