Ambasada Belgiei: Introducerea controalelor la graniţă nu afectează aderarea României la Schengen

Introducerea controalelor la graniţa dintre Belgia şi Franţa este o măsură temporară şi nu are nicio relevanţă asupra procesului de aderare a României la spaţiul Schengen, a precizat joi Ambasada Belgiei la Bucureşti.

Ambasada Belgiei: Introducerea controalelor la graniţă nu afectează aderarea României la Schengen (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Această măsură are o natură temporară şi nu are nicio relevanţă asupra aderării României la Schengen", a precizat Ambasada Belgiei, la solicitarea MEDIAFAX.

De asemenea, ambasada a menţionat că între 23 februarie şi 23 martie a fost reintrodus controlul temporar între Belgia şi Franţa pentru "a continua garantarea securităţii naţionale şi a ordinii publice", având în vedere măsurile luate de ţările vecine Belgiei.

"Belgia se confruntă cu riscuri serioase în privinţa ordinii publice şi a securităşii interne pentru că un număr foarte mare de imigranţi ilegali ar putea ajunge în regiunea de coastă a Belgiei într-o perioadă scurtă de timp", potrivit sursei citate.

Belgia a anunţat, marţi, introducerea temporară a controalelor la frontiera cu Franţa, din cauza eventualului aflux de imigranţi care ar putea fugi din zona Calais, unde sunt programate operaţiuni ale poliţiei contra clandestinilor, informează ziarul Le Figaro.

Măsura a fost luată în contextul în care autorităţile franceze au semnalat că ar putea evacua o parte a imigranţilor clandestini din zona Calais, la intrarea în Eurotunelul de sub Canalul Mânecii. Mii de imigranţi extracomunitari aşteaptă de câţiva ani în această zonă pentru a putea ajunge în Marea Britanie.Belgia este a şaptea ţară care solicită suspendarea temporară a regulilor Schengen în ultimele luni, după Austria, Danemarca, Franţa, Germania, Suedia şi Norvegia.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 1 comentarii
Taguri:
AMBASADA BELGIEI ,
SCHENGEN ,
COMENTARII
  • Bull shit! 25 feb 2016

    Noi suntem doar membri de mana a doua. Am fost primiti doar ca sa nu ramanem in sfera de influenta a Rusiei. Vim intra in shengen cand o sa ridice SUA vizele pt romani. Adica niciodata.

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
RASTURNARE TOTALA de situatie in cazul mortii patronului Hexi Pharma. Care ar putea fi ADEVARATA CAUZA a decesului. ANUNTUL procurorilor