Antonescu: Băsescu ar trebui să revină în poziţia prezidenţială, altfel s-ar induce că am fi înţeleşi

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seară că şeful statului ar trebui să revină "în poziţia prezidenţială", unde poate contura elementele unui "profil de candidat", însă acesta dacă vrea să ajute proiectul dreptei trebuie să renunţe la ideea că ar conduce dreapta.

930 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu ar trebui să revină în poziţia prezidenţială, altfel s-ar induce că am fi înţeleşi

Crin Antonescu (Imagine: Ciprian Sterian/ Mediafax Foto)

Antonescu a declarat, într-o emisiune la B1 Tv, că rolul lui Traian Băsescu în ceea ce priveşte demersul PNL-PDL trebuie să fie unul de a reveni în poziţia sa prezidenţială, pentru a nu putea fi indusă ideea unei "înţelegeri".

"Cred că ar trebui să revină în poziţia prezidenţială, cred că ar trebui să contureze pentru cine vrea să audă şi pentru cine îl crede în societatea românească elementele esenţiale ale profilului de candidat care consideră domnia sa că ar fi bine să câştige alegerile prezidenţiale, să-i succeadă. Dar, în rest, lucrurile cheie - s-a şi referit de altfel în câteva rânduri - pe care el le aşteaptă atunci când nu va mai fi preşedinte, ci un cetăţean, un fost preşedinte de la un viitor preşedinte, dar ideea că va conduce în continuare dreapta, că omul ăla, candidatul ăla, va fi omul lui, e una foarte păguboasă", a apreciat Antonescu.

El a afirmat că personal nu crede că ar putea fi perceput drept un om al lui Băsescu, ca marionetă.

"Dar se induce ideea că ne-am înţeles, se induce ideea că aş putea să ajung eu preşedinte şi să-l pun prim-ministru. Vă închipuiţi că despre un candidat provenit din partea aceea (a zonei care în trecut a fost apropiată de Băsescu, n.r.), asta s-ar putea induce şi mai abitir", a mai afirmat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici