Antonescu, despre numirea premierului: Cu suspendarea preşedintelui lucrurile merg înainte

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, la B1Tv, că la desemnarea premierului trebuie respectat rezultatul alegerilor, el precizând, legat de afirmaţiile şefului statului pe acest subiect, că "prin suspendarea preşedintelui lucrurile merg înainte".

1531 afișări
Imaginea articolului Antonescu, despre numirea premierului: Cu suspendarea preşedintelui lucrurile merg înainte

Preşedintele PNL, Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

El a ţinut să precizeze că PNL nu va mai colabora niciodată cu Traian Băsescu şi cu partidul acestuia.

Antonescu a spus la B1Tv că şeful statului demonstrează, prin declaraţiile de marţi seară, că nu doreşte să ţină cont de voinţa poporului exprimată la alegeri. Potrivit lui Antonescu, Băsescu doreşte ca, indiferent de rezultatul alegerilor, să îl nominalizeze premier pe Emil Boc.

Liderul PNL a menţionat că rezultatul alegerilor din 2012 va fi respectat "cu domnul preşedinte sau fără".

"Cu suspendarea preşedintelui lucrurile merg înainte", a spus Antonescu în acest context.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la B1TV, comentând procentele USL din sondaje, că în Constituţie se vorbeşte, legat de desemnarea premierului, despre partidul care câştigă majoritatea absolută, şi nu despre alianţe.

Întrebat de moderatoare dacă, după alegerile parlamentare din 2012, poate coabita cu un guvern format din membrii actualei opoziţii, şeful statului a amintit că a "coabitat cu Guvernul Tăriceanu, susţinut de PSD".

"Sigur că nu-mi convine. Nu mi-ar conveni situaţia, dar electoratul va decide în ce formule se vor aşeza lucrurile. Dar, oricum, trebuie citit cu multă atenţie articolul 103 din Constituţia României. (…) Să fie atenţi că în Constituţia României se vorbeşte de partidul care obţine 51%, nu de alianţe. Se înregistrează ca alianţă. Dacă fuzionează, este altceva - PSD cu PNL", a atenţionat Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la B1TV, că dacă ar fi întrebat ce combinaţie ar vedea posibilă şi utilă pentru România după alegerile din 2012, s-ar pronunţa pentru o alianţă PDL cu PNL şi UDMR şi cu un premier care " în mod minimal să nu-şi vândă onoarea pentru a-şi ţine scaunul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici