Antonescu: E clar că PSD face pe dracu-n patru să nu ajungă Iohannis în Guvern. PNL nu renunţă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că Victor Ponta şi PSD "fac pe dracu-n patru" ca prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, să nu ajungă în Guvern, preferând să accepte orice formulă, mai puţin cea în care edilul să fie vicepremier şi ministru de Interne.

492 afișări
Imaginea articolului Antonescu: E clar că PSD face pe dracu-n patru să nu ajungă Iohannis în Guvern. PNL nu renunţă

Antonescu: E clar că PSD face pe dracu-n patru să nu ajungă Iohannis în Guvern. PNL nu renunţă (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"De ce domnul Ponta, de ce PSD, de ce aliaţii săi artificiali acceptă orice formulă, dar numai cea normală la care PNL are dreptul, ca domnul Klaus Iohannis să fie viceprim-ministru şi ministru de Interne, nu ştiu. Dar asta îmi arată încă o dată că domnul Ponta are alte gânduri, că PSD şi ceilalţi, asociaţii, au alte gânduri. (...) E clar că oamenii fac pe dracu-n patru numai să nu vină Iohannis", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a susţinut că PSD ar avea un interes asupra Ministerului de Interne, fie printr-un control direct al unui ministru PSD, fie printr-un reprezentant din PNL prin care social-democraţii să controleze ministerul.

"USD, PSD, domnul Ponta au inventat tot felul de formule, tot felul de pretexte, de fapt pentru a nu-l accepta pe domnul Klaus Iohannis ca vicepremier. Ceea ce constatăm în fond, dincolo de aceste detalii, este că, aşa cum a creat un USD care să substituie treptat USL, domnul Ponta astăzi construieşte un Guvern USD, care să înlocuiască Guvernul USL. Domnul Ponta ne pune în faţa alternativei de a accepta să devenim, PNL, membru fondator al USL, un fel de membru ascuns sau de anexă a USD. Noi nu avem niciun fel de motiv să acceptăm transformarea forţată, agresivă, a USL, alianţă cu care am câştigat votul cetăţenilor, într-o construcţie pesedistă, cu partide artificiale, care nu mai păstrează din USL decât două litere, pentru înşelarea alegătorilor", a declarat Antonescu.

El a precizat că liberalii fac "toate eforturile" pentru ca USL să "meargă mai departe" pe principiile pe care a primit votul în alegeri.

"Nu avem niciun motiv să renunţăm la propunerile noastre, pe care primul ministru le-a agreat, din cauza unei presiuni pe care PSD şi aliaţii săi artificiali le fac pentru a transforma USL în USD. (...) PNL este ferm în această poziţie, cred că s-a prelungit o criză pentru că s-a tras de timp, după cum chiar domnul Ponta a mărturisit public - s-a aşteptat ca în interiorul PNL, sub presiunea şi sub ameninţarea scoaterii de fapt a PNL de la guvernare, acceptaţi noile noastre condiţii sau plecaţi, să aibă loc o cramponare de poziţiile de guvernare", a mai afirmat preşedintele PNL.

Antonescu a precizat că au existat ameninţări care au început cu el, respectiv cu pierderea poziţiei de preşedinte al Senatului şi au continuat cu primari şi directori din administraţie.

"Ameninţările acestea nu au efect, PNL a dovedit ieri o unitate impresionantă, categorică. Formulele impuse, sau pe care a încercat să le impună domnul Ponta au eşuat în ridicolul unui singur vot, şi aceasta este o realitate de care domnul Ponta trebuie să ţină cont dacă doreşte să mergem mai departe sau nu", a mai declarat liderul PNL.

Preşedintele PNL a precizat că prin faptul că PSD nu a dat un răspuns clar în ceea ce priveşte respingerea Legii amnistiei şi graţierii, precum şi prin conturarea majorităţii care a respins solicitarea procurorilor de încuviinţare a arestării deputatului PSD Vlad Cosma, îl face să creadă că "Ponta şi PSD ar prefera majorităţi ilegitime" cu care să treacă prin Parlament Legea amnistiei şi să intre într-un "program politic" în care PNL nu este parte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici