Antonescu, la Congresul UDMR: Mă rog sincer şi intens să vă dea Dumnezeu gândul cel bun

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a transmis, sâmbătă, reprezentanţilor UDMR, la Congresul de la Oradea, că se roagă "sincer şi intens" ca Dumnezeu să le dea gândul cel bun, subliniind că decizia pentru schimbarea situaţiei actuale le aparţine, însă "timpul" acesteia interesează pe toată lumea.

32 afișări
Imaginea articolului Antonescu, la Congresul UDMR: Mă rog sincer şi intens să vă dea Dumnezeu gândul cel bun

Antonescu, la Congresul UDMR: Mă rog sincer şi intens să vă dea Dumnezeu gândul cel bun (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a transmis, sâmbătă, reprezentanţilor UDMR, la Congresul de la Oradea, că se roagă "sincer şi intens" ca Dumnezeu să le dea gândul cel bun, subliniind că decizia pentru schimbarea situaţiei actuale le aparţine, însă "timpul" acesteia interesează pe toată lumea, respectiv că această situaţie poate fi schimbată, fără UDMR, în 2012 sau mai repede, alături de Uniune.

Antonescu a apreciat că un proiect "de o anvergură fără precedent" pentru România ar putea fi construit de USL şi UDMR.

El a menţionat că, la sfârşitul anului trecut, i-a adus la cunoştinţă lui Marko Bela că, "oricât de puţin ar crede asta, şi oricât de greu ar fi", PNL şi PSD se vor uni, până în luna februarie.

"Ca unul care am spus ce urmează să fac şi am făcut tot ceea ce am putut să fac, vă spun că putem mai târziu, mult mai greu şi poate insuficient de temeinic, să schimbăm această situaţie, fără UDMR, în anul 2012. Putem să o schimbăm mai repede, mai trainic şi să construim împreună un proiect de o anvergură fără precedent pentru România cu UDMR", a subliniat el.

"Decizia este a dumneavoastră şi o veţi lua numai dumneavoastră. Timpul ei însă ne interesează pe toţi, e dictat de realitate. Este o decizie pe care o veţi lua nu în 2012, ci în următoarele săptămâni", a adăugat Antonescu.

El a menţionat că, oricare va fi această decizie, urează succes liderilor care vor fi aleşi.

Liderul liberal a spus că, din punctul de vedere al celor care au constituit USL, "România nu mai poate continua aşa" şi că situaţia se poate schimba împreună cu UDMR, dar decizia va aparţine Uniunii.

"Oricare va fi această decizie, veţi fi pentru noi întotdeauna un partener frecventabil", a mai spus Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat că participă la Congresul UDMR din mai multe motive, printre care "din respect pentru comunitatea maghiară din România, al cărei reprezentant autentic şi legitim a fost, este şi va rămâne UDMR".

Totodată, în intervenţia sa, Crin Antonescu i-a mulţumit lui Marko Bela, în numele PNL, "pentru ce a făcut în România şi pentru România".

Crin Antonescu a subliniat că trebuie să îi fie aduse mulţumiri lui Marko Bela pentru că a dat dovadă de dialog şi moderaţie, de disponibilitate de a construi lucruri care au fost demonstrate în timp.

"Contez pe faptul că, deşi nu va mai fi preşedinte, cuvântul lui Marko Bela în interiorul UDMR şi în politica românească va fi greu şi va fi ascultat", a mai spus Antonescu, care a menţionat că îi respectă pe maghiarii din România "pentru mândria lor, şi îi preţuieşte pentru seriozitatea, competenţa şi profesionalismul recunoscute de toată lumea".

"Îndrăgesc la dumneavoastră dorinţa de libertate şi de identitate", a afirmat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici