Antonescu: Nevoia României este de a se pune capăt acum delirului şi putrefacţiei portocalii

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi, la dezbaterea moţiunii, că "ţara e o rană" şi are nevoie să se pună capăt acum "delirului şi putrefacţiei portocalii", transmiţându-i premierului că toată lumea spune că el conduce un Guvern dezastruos şi conchizând că România nu are conducători.

24 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nevoia României este de a se pune capăt acum delirului şi putrefacţiei portocalii

Antonescu: Nevoia României este de a se pune capăt acum delirului şi putrefacţiei portocalii (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nu putem aştepta până când se va epuiza mandatul PDL-ului şi al domnului Băsescu, sigur că respectăm nevoile democratice, dar nevoia României este de a se pune capăt acum delirului şi putrefacţiei portocalii. Îmi pare rău să folosesc acest cuvânt, dar miroase. România e singura ţară care n-are preşedinte, Guvern, în care cetăţeanul învestit cu demnitatea supremă afirmă că a luat decizia pensiei minime sub influenţa băuturilor alcoolice. În care miniştri afirmă clar faptul că au minţit. Domnule Berceanu, sunteţi aici? (...) Ţara e o rană, asta e o ţară în care oameni mor cu zile şi e o ţară în care se nasc copii fără speranţă", a susţinut Crin Antonescu.

El a ţinut să menţioneze, în momentul în care din băncile Opoziţiei se vocifera legat de faptul că Emil Boc a părăsit lucrările plenului înainte ca el să-şi înceapă discursul, că se poate şi fără Emil Boc.

"Credeţi-mă, se poate şi fără domnia sa. Ăsta e subiectul. (...) De o lună vorbim despre cine e de vină, zvârlind cifre şi invective, evaluări despre cine, ce, când şi cum a greşit. Primul-ministru a dat şi astăzi aceeaşi reprezentaţie direcţionată. (...) Problema cea mare nu este atât cum am ajuns aici, din cauza cui, ci ce facem în acest moment pe viitor pentru România. Or domnul prim-ministru ne explica ce are şi ce n-au Germania, Franţa. Ştim ce n-are România şi nu va avea niciodată Germania şi Franţa. Dar există ceva esenţial ce au aceste ţări şi nu are în acest moment România. România, distinşi colegi, nu are, din nefericire, primul lucru necesar unei ţări, în criză în special, nu are conducători", a susţinut Antonescu.

Liberalul a ţinut să întrebe dacă România mai are Guvern, dacă, după ieşirea din 6 mai a preşedintelui, patru zile nu s-a văzut şi nu s-a auzit "picior sau pui de prim-ministru".

"Avem noi, oare, Guvern atunci când ministrul Muncii ne spune că nu are habar ce pensii, ce salarii se taie sau nu? Avem politică externă? Mai ştiţi cum îl cheamă pe ministrul de Externe, eu eram să uit. Ei bine, nu avem aceste lucuri şi datoria noastră, încercând să oprim azi aceste măsuri ineficiente şi injuste, este să răspundem la trei întrebări care au generat trei mari minciuni: Ce-i de făcut, Cine să o facă şi când să o facă?", a spus Antonescu.

El a explicat că prima minciună e faptul că se spune că "nu există altă soluţie".

"Care soluţie? Asta e soluţie? Nu auzim nimic în această lună altceva decât să se taie, pensii, salarii, subvenţii, se taie cam tot ce se poate tăia, mai puţin vreun leu de la clientelă. Nu am auzit nimic, nici măcar că în al 13-lea ceas abrogaţi impozitul forfetar, nu am văzut o iniţiativă cât de mică pentru stimulare economică, niciun element punctual sau de viziune. E o minciună că nu există alte soluţii. Eu am aici un program întreg pe care îl pot discuta cu dumneavoastră. (...) Şi alegerea dumneavoastră este clară între cheltuileli care înseamnă salarii bugetare şi pensii şi cheltuielile de unde clientela îşi poate trage şapga şi banii, aţi ales să tăiaţi de la acei pe care nu-i puteţi dijmui. (...) Eu vă întreb: nu cumva sunt prea mulţi miniştri în România, nu cumva prea mulţi consilierii dumneavoastră, nu cumva nu mai ştiţi numărul agenţiilor?", a spus Antonescu.

El a apreciat că nu profesorii, doctorii, poliţiştii sunt "plătiţi prea mult", menţionând că şi "miniştrii sunt plătiţi puţin, dar degeaba".

"Foarte mult în schimb sunt plătiţi tinerii şi tinerele dumneavoastră prieteni şi prietene. Mari absolvenţi, domnule Videanu, ai celor mai prestigioase universităţi americane, după cum ne povestiţi. Ce veselie să fie toţi angajaţi. De ce nu-i lăsaţi în ţară, de ce îi trimiteţi înapoi în America? România are nevoie de tinerii dumneavoastră străluciţi cu sute de milioane de euro, nu America. Lăsaţi-i aici, la Bamboo se face politica României, nu la New York", a spus Antonescu.

Liderul PNL a ţinut să-i spună lui Boc: "Toată lumea a ajuns să spună - măcar din atât aş fi plecat acasă - că sunteţi un Guvern dezastruos".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici