Antonescu: Nu s-a discutat de funcţii şi nu vom discuta până nu rezolvăm fondul problemei

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, marţi, la Realitatea TV, că atâta vreme cât nu se discută cu PSD despre oameni, funcţii şi poziţii nu pot apărea accidente care să destrame coaliţia care se formează, calificând informaţiile pe surse privind vicepremierii eventualului guvern ca fiind "prostii".

16 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu s-a discutat de funcţii şi nu vom discuta până nu rezolvăm fondul problemei

Antonescu: Nu s-a discutat de funcţii şi nu vom discuta până nu rezolvăm fondul problemei (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Întrebat care ar putea fi accidentul care să destrame coaliţia cu PSD şi URMR înainte să-şi producă efectele, Antonescu a invocat că nesemnarea acordului cu PSD ar putea fi un astfel de accident.

"De pildă, să nu semnăm acest protocol mâine (miercuri - n.r.), acest acord de colaborare politică, lucru foarte improbabil, pentru că principiile, în mare, le-am discutat azi (marţi - n.r.) cu Mircea Geoană şi chiar nu e niciun fel de problemă. Mai departe, avem multe lucruri de discutat - un program de guvernare, care sigur va comporta discuţii, pentru că sunt nişte lucruri asupra cărora l-am prevenit de asemenea pe Mircea Geoană că nu cedăm cu niciun chip, care ţin de măsuri de stimulare economică, de reducere a fiscalităţii, cât şi când se poate, dar foarte repede, reducerea CAS-ului în orice caz", a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL a subliniat că, atâta vreme cât nu se discută şi nu se va discuta decoamdată despre oameni, funcţii, poziţii, nu se poate vorbi de accidente.

"Atâta vreme cât nu discutăm şi nu vom discuta decoamdată despre oameni, funcţii, poziţii, vom face în premieră acest lucru şi nu vom discuta despre asta, nu are ce accident să se întâmple", a spus Antonescu.

Liderul PNL a mai spus că informaţiile date pe surse privind ocuparea posturilor de vicepremieri într-un eventual guvern de către Dan Nica şi Ludovic Orban sunt "prostii".

"Apropo, am văzut pe surse, deja se vehiculează că sunt vicepremieri Nica şi Orban. Sunt prostii. Nu s-a discutat aşa ceva şi nu vom discuta aşa ceva până când nu rezolvăm fondul problemei", a conchis Antonescu.

Surse din PSD au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că un eventual guvern PNL-PSD care s-ar putea forma în eventualitatea câştigării alegerilor prezidenţiale de către Mircea Geoană ar urma să fie condus de Klaus Iohannis şi să aibă doi vicepremieri, Dan Nica şi Ludovic Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici