Antonescu: O majoritate politică sănătoasă nu poate fi dată decât prin alegeri anticipate

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că liberalii consideră că o majoritatea politică sănătoasă în Parlament nu poate fi dată decât prin organizarea de alegeri anticipate, dar că un astfel de scrutin nu va da un răspuns la actuala situaţie a României.

15 afișări
Imaginea articolului Antonescu: O majoritate politică sănătoasă nu poate fi dată decât prin alegeri anticipate

Antonescu: O majoritate politică sănătoasă nu poate fi dată decât prin alegeri anticipate (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"O majoritate politică sănătoasă, autentică şi conformă cu voinţa electoratului - ceea ce ştim foarte bine că nu mai e cazul - va putea fi dată doar de alegeri anticipate, atunci când acestea, din punctul nostru de vedere, cât mai curând posibil, vor putea fi organizate. Urgenţa e însă administrarea României, stoparea crizei, ieşirea din această situaţie vecină cu catastrofa", a susţinut Crin Antonescu.

El a precizat că, în acest moment, din punctul de vedere al liberalilor, "există o majoritate politică ireversibilă", dar care este "discreditată", drept pentru care PNL consideră că este nevoie de anticipate, adăugând însă că acestea nu dau răspunsul la situaţia extrem de presantă pe care administarea şi guvernarea României o presupune.

"În acest moment, din punctul nostru de vedere, există o majoritate politică ireversibilă, din cauză că această majoritate e compromisă, e discreditată, e incompetentă, cred că e nevoie de alegeri anticipate. Evident însă că alegerile anticipate, chiar dacă ar avea loc cât mai repede, nu dau răspunsul la situaţia extrem de presantă pe care administarea, guvernarea României o presupune astăzi. De aceea am vorbit de un Guvern de tehnicieni", spus liberalul.

El a mai spus că situaţia României este mult mai gravă decât au spus guvernanţii şi decât a ştiut până în acest moment PNL, drept pentru care "toate discuţiile politicianiste despre posibile remanieri, toate diversiunile privitoare la cifre avansate şi apoi retrase legate de creşterea taxelor sunt depăşite".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici