Antonescu: PNL votează în Parlament pentru ca Ponta să reprezinte România la Consiliul European

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că parlamentarii liberali vor vota în Parlament pentru ca premierul Ponta să reprezinte România la Consiliul European, menţionând că deciziile Parlamentului trebuie respectate.

417 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL votează în Parlament pentru ca Ponta să reprezinte România la Consiliul European

Antonescu: PNL votează în Parlament pentru ca Ponta să reprezinte România la Consiliul European (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

El a explicat că parlamentarii liberali vor vota pentru ca premierul Ponta să reprezinte România la Consiliul European.

Antonescu a explicat că liberalii vor vota astfel din motive expuse public încă dinainte ca Victor Ponta să devină premier: la Consiliul European se discută şi se iau decizii în legătură cu probleme gestionate de către Guvern.

Întrebat dacă este de părere că preşedintele Băsescu va respecta o eventuală decizie a Parlamentului în acest sens, Antonescu a spus că nu vrea să facă speculaţii.

El a adăugat însă că Parlamentul este suveran, iar deciziile trebuie respectate.

Premierul Victor Ponta a anunţat că va trimite Parlamentului, cu acordul miniştrilor, scrisoarea prin care va solicita organizarea unei şedinţe comune de plen în care să fie adoptată o decizie privind mandatul şi nivelul de reprezentare a României la Consiliul European. El le-a spus miniştrilor, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul le va supune spre aprobare această scrisoare, pentru a fi transmisă Parlamentului.

Preşedintele Traian Băsescu le-a răspuns ziariştilor care l-au întrebat, miercuri noapte, la Bruxelles, dacă se vor vedea la următorul Consiliu European, din 28 iunie: "De ce? Nu veniţi?".

Preşedintele Băsescu a fost întrebat de jurnalişti, în conferinţa de presă de la finalul reuniunii informale a Consiliului European, dacă îl vor vedea la reuniunea din 28 iunie.

"De ce? Nu veniţi?", a răspuns Băsescu, râzând.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici