Antonescu: Ponta e lovit de demenţă antidemocratică. Bătălia e să controleze justiţia şi serviciile

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat luni, înainte de şedinţa BPN al partidului, că premierul Victor Ponta este lovit de "demenţă antidemocratică" şi că inclusiv retragerea candidaturii sale la prezidenţiale continuă să producă spaime ce declanşează o "teroare mediatică".

1149 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Ponta e lovit de demenţă antidemocratică. Bătălia e să controleze justiţia şi serviciile

Antonescu: Ponta e lovit de demenţă antidemocratică. Bătălia e să controleze justiţia şi serviciile

"Eu înţeleg foarte bine că oameni ca Ponta şi Ghiţă nu pot concepe că există cariere politice libere, că există oameni politici care intră în politică, rămân în politică, la o adică şi ies din politică, în deplină libertate, în conformitate cu conştiinţa lor, fără să fie influenţaţi, constrânşi, manipulaţi de structuri, de persoane, de alte lucruri. Este absolut evident că intervenţia de ieri a primului ministru este una propagandistică, nepotrivită pentru un prim-ministru care are altă treabă şi bazată pe o serie de minciuni", a declarat Antonescu.

Fostul lider al PNL a precizat că senatorul Sorin Roşca Stănescu sau jurnaliştii şi analiştii Cozmin Guşă şi Rareş Bogdan "nu au fost niciodată şi sub nicio formă" consilierii săi.

"Nu există, din punctul meu de vedere, nicio speranţă nici pentru Ponta, nici pentru asociaţii săi politici şi mediatici ca eu să mă las intimidat de teroarea mediatică în primul rând pe care Ponta personal o coodonează şi o va coordona în continuare. Constat după 48 de ore că şi în situaţia în care eu am anunţat că nu mai candidez, continui să fiu centrul spaimelor şi atacului lui Ponta şi celor din jurul său. Această teroare mediatică, şi nu exagerez cuvintele (...) nu mă intimidează. Vreau să spun foarte limpede pentru toată lumea că decizia mea nu are nicio legătură cu Traian Băsescu. De altfel, sunt surprins că nimeni nu observă un eveniment politic important, şi anume că în urma alegerilor europalamentare şi în urma demarării unui parteneriat, să-i spun deocamdată PNL-PDL, cariera politică a lui Traian Băsescu s-a încheiat", a susţinut Antonescu.

El a afirmat că nu s-a aşteptat ca în cazul lui Băsescu cariera politică a acestuia să se încheie înainte de a-şi încheia mandatul.

"Azi Traian Băsescu nu mai este decât liderul unui partid de 6%, partid care nu e chemat şi nu e primit deocamdată de nimeni la nicio negociere. Asocierea PNL-PDL s-a făcut nu doar în afara oricărei inspiraţii, cu atât mai puţin a oricărui control din partea lui Traian Băsescu, dar cu excluderea explicită a acestuia şi a oamenilor săi apropiaţi din punct de vedere politic", a susţinut Antonescu.

Antonescu a afirmat că Victor Ponta "este lovit de demenţă antidemocratică", iar el personal nu a avut niciodată vreo relaţie "cu structuri, servicii".

"Cred că ar fi cazul ca reprezentanţii oficiali ai serviciilor speciale din România să se pronunţe asupra acestor lucruri, ca să nu fim în situaţia încă o dată penibilă ca prim-ministrul unei ţări pe care o conduce să vorbească prostii pe socoteala unor structuri fundamentale din propria sa ţară", a mai spus Antonescu.

Fostul preşedinte al PNL a subliniat că decizia sa de a nu mai candida la alegerile prezidenţiale este o hotărâre, şi nu doar o intenţie.

"Decizia mea este un semnal pentru toată lumea încremenită în poziţii stupide, viguroase dar stupide, să dea şi o şansă României de a avea o alternativă în această toamnă. Pentru că bătălia acestei toamne este una simplă, Ponta controlează tot: şoimii patriei, pionerii, televiziunile aproape toate. Ce nu controlează e conspiraţie. Nu controlează încă sau nu controlează pe deplin aşa cum se cuvine justiţia din această ţară şi servicii speciale. Aceasta este marea bătălie şi marea miză pentru Victor Ponta şi pentru PSD la Preşedinţie. Problema e că nu doar vor să controleze aceste instituţii ca să le imobilizeze, ci ca să le folosească în sens partizan. Aşa ceva nu trebuie permis pentru ca şansa democraţiei să rămână în România", a mai afirmat Antonescu.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că nu ştie dacă retragerea lui Crin Antonescu este definitivă, deoarece nimic nu este definitiv în politică, şi a reluat ideea că acesta ar fi fost "lucrat, intoxicat şi manipulat de nişte oameni care sunt şantajaţi", susţinând că şi Traian Băsescu este implicat

"Nu ştiu dacă e definitivă această retragere. Nimic nu este definitiv în politică. Mă uit la faptul ca i s-a pregătit acest lucru. Şi nu de către noi, cei pe care era supărat în ultima perioadă, ci exact de cei pe care i-a crezut apropiaţi. A fost o chestiune lucrată şi era evident că, la un moment, ori se retrage, ori va fi retras pentru a face loc unei scheme la care se lucra demult şi s-a dat ordin pe unitate la toţi comentatorii să o sprijine", a declarat Ponta, la România TV.

Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu este implicat în acest caz, Ponta a răspuns că da.

"Categoric da. În continuare cred că Antonescu a fost doar intoxicat si manipulat (...) Nu cred că Antonescu a avut de la început acest scenariu în minte. Anul trecut, i-am văzut sfatuitorii, i-am spus de zeci de ori că aceşti oameni sunt mercenari, că l-au distrus şi pe Mircea Geoană şi pe alţii, şi sunt oamenii santajabili care vor ajunge tot la Traian Băsescu", a spus Ponta.

El a mai susţinut că se doreşte un preşedinte fără sprijin politic, astfel încât după plecarea lui Băsescu să se schimbe "doar plăcuţa", Iohannis neavând o bază politică ce poate fi comparată cu a sa sau a lui Antonescu.

Crin Antonescu a anunţat, sâmbătă, că nu va candida la Preşedinţia României şi că pune capăt şi interimatului pe care îl are la conducerea PNL. Antonescu a mai spus că nu va candida la alegerile prezidenţiale, pentru a favoriza desemnarea urgentă a unui candidat care să fie mai uşor acceptat de forţele politice de dreapta sau chiar de presa de dreapta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici