Antonescu: Ponta trebuie să dea publicităţii acordul cu Băsescu. Nu mai are nevoie de acceptul său

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că premierul Victor Ponta va trebui să dea publicităţii "cât mai curând" textul acordului dintre acesta şi preşedintele Traian Băsescu, menţionând că, din punctul său de vedere, acest document nu ar fi trebuit semnat.

454 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Ponta trebuie să dea publicităţii acordul cu Băsescu. Nu mai are nevoie de acceptul său

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Cât mai curând acel text trebuie dat publicităţii, premierul nu are nimic de ascuns, v-o spun şi eu. Deşi, sincer să fiu, eu nu am parcurs textul ăla fiindcă e plictisitor şi eu am repins de plano ideea unui text între noi. Eu am vrut ca între noi şi domnul Băsescu să nu fie niciun text (...) Partenerul său de semnătură, recte domnul preşedinte, l-a dat nu doar să spunem persoanei politice foarte importante, domnului Schulz. A făcut în aşa fel încât purtătorul de cuvânt al domnului Schulz să poată răspunde oricărui jurnalist din Europa", a susţinut Antonescu la Realitatea TV.

Liderul PNL a precizat că în aceste condiţii presa din România şi opinia publică poate fi "frustrată, poate fi supărată, poate chiar revoltată pentru că nu ştie bărbatul ce ştie tot satul, e jenant".

Întrebat dacă are multe pagini textul acordului, liberalul a răspuns: "Dom’le nu, cam cum se fac prostiile astea, două – trei".

Antonescu a precizat că Victor Ponta nu mai are nevoie de acordul preşedintelui Traian Băsescu pentru a da publicităţii textul semnat la Cotroceni.

"Nu l-am citit, pentru că eu am fost de părere clar că nu trebuie semnat nimic, nici măcar o hârtie pe care scrie «Jos Băsescu», semnat Victor Ponta şi Traian Băsescu", a mai susţinut liderul PNL.

El a presupus faptul că asupra premierului şi şefului statului ar fi existat o "recomandare" din exteriorul ţării pentru a fi evitată o criză politică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici