Antonescu, tinerilor USL: Când România va împlini 100 de ani veţi putea spune că e ţara voastră

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut, sâmbătă, la Constanţa, în faţa tinerilor USL, că peste cinci ani vor putea afirma că România este ţara lor, fără "false complexe", şi că atunci când ţara noastră va deveni "cu adevărat o naţiune de cetăţeni", va avea o clasă politică mai bună.

401 afișări
Imaginea articolului Antonescu, tinerilor USL: Când România va împlini 100 de ani veţi putea spune că e ţara voastră

Crin Antonescu (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Peste cinci ani, când se va încheia mandatul acesta de preşedinte, cine l-o lua, România mare, statul român întreg va împlini 100 de ani. Văd în voi pe oamenii care, atunci când România va împlini 100 de ani, vor putea spune, fără teamă de viitor, fără false complexe, «Da, eu cred în România! România este ţara mea!». Lăsaţi lucrurile care ţin de mizeria fiecărei zile la locul lor. Ridicaţi capul, priviţi înainte, credeţi în voi şi în ţară voastră", a declarat liderul PNL.

Antonescu le-a spus tinerilor că au nevoie de educaţie pentru a-şi asigura un viitor, însă educaţia nu înseamnă doar şcoală.

"Şi bătălia prezentului şi a viitorului nu se mai dă doar între armate, se dă între puterea fiecărui individ şi a fiecărei naţiuni de a se informa, de a se educa, de a inova. Avem nevoie de planuri pe termen lung în domeniul economic pentru voi anume, pentru generaţia voastră, pentru ceea ce înseamnă antreprenorul tânăr, pentru ceea ce înseamnă omul tânăr care are nevoie de un loc de muncă, pentru ceea ce înseamnă omul tânăr care inovează", a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a precizat că din criza economică nu va ieşi nimeni fără inovaţie.

"Nu va mai exista creştere economică fără inovaţie. Şi, dacă inovaţia este motorul şi este singurul motor, va fi singurul motor al creşterii economice. Cine altcineva decât mintea voastră tânără, educată şi încrezătoare poate fi motorul inovării? Avem nevoie, repetăm asta zilnic, ca pe o rugăciune laică, avem nevoie de o clasa politică mai bună, da, aşa să ne ajute Dumnezeu, dar avem în acelaşi timp nevoie de o naţiune de cetăţeni deplini, de oameni care să înţeleagă, aşa cum voi, născuţi în libertate, o puteţi face, ce înseamnă un cetăţean, care sunt cu adevărat drepturile lui, care sunt şansele lui, care sunt responsabilităţile lui", le-a mai transmis Antonescu tinerilor din USL.

El a menţionat că atunci când România va avea cu adevărat o naţiune de cetăţeni", ţara noastră va avea o clasa politică mai bună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici