Atanasiu: Băsescu manifestă un dispreţ total faţă de români şi faţă de poporul român

Preşedintele PNL Alba, deputatul Teodor Atanasiu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Traian Băsescu "manifestă un dispreţ total" faţă de români şi faţă de poporul român, iar acest lucru este demonstrat de măsurile propuse de acesta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

23 afișări
Imaginea articolului Atanasiu: Băsescu manifestă un dispreţ total faţă de români şi faţă de poporul român

Atanasiu: Băsescu manifestă un dispreţ total faţă de români şi faţă de poporul român (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Nu ştiu cât este dragostea domnului preşedinte pentru ţară, nu ştiu cât este dragostea pentru conducătorii ei începând cu premierul Boc, dar în orice caz are un dispreţ total faţă de români, faţă de poporul român. Mă uitam la domnul preşedinte după ceea ce a scos din capul dânsului şi din esenţa gândirii sale aceste măsuri economice: taie de acolo, taie şi de dincolo, taie şi de la pensionari, dacă nu pot tăia atunci o să impozitez, deci tai de la tot poporul, le pun şi TVA, le fac de toate, şi dacă le mai dă Dumnezeu peste ei şi nişte inundaţii mă duc acolo şi îi cert odată bine să îşi bage minţile în cap. Eu cred că omul acesta a luat-o razna", a afirmat Atanasiu.

El a spus că nu înţelege declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu care spune azi că România este ţară de mâna a doua, iar mâine "iubeşte România de nu mai poate".

"Eu vreau să îi spun că România nu există aşa ca entitate decât probabil aşa în capul poeţilor. Ea nu este formată din nişte chestii fizice, iar singurul lucru la care trebuie să se gândească el nu sunt nici munţii, nici marea, nici pădurea, ci oamenii. Atâta timp cât oamenii în ţara asta o duc prost România nu poate fi o ţară pe care să o iubeşti. Ce să iubesc ţărâna, iarba? Poate îmi place, dar într-o ţară ca să o iubeşti trebuie să iubeşti oamenii acelei ţări. Şi atunci să te comporţi ca şi conducători în sprijinul acelor oameni ca să o ducă mai bine. Că altfel putem să mai împădurim şapte dealuri şi să mai omorâm 10 români, dar nu cred că acesta este scopul. Scopul este să avem grijă ca românii să o ducă mai bine, iar ce este în jurul românilor o să aibă ei grijă de ele", a spus Atanasiu.

Deputatul liberal a adăugat că doreşte să îi transmită preşedintelui că dacă se hotărăşte să iubească România, nu ca ţară de mâna a doua, ci ca ţară frumoasă şi dragă lui, atunci trebuie să se hotărască să iubească poporul.

"Când iubeşte poporul trebuie să îi ceară Guvernului să gândească măsuri economice care să nu facă poporul să o ducă mai prost şi să găsească metode să crească veniturile la bugetul de stat şi poporul să o ducă mai bine", a conchis Teodor Atanasiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici