Atanasiu: Nu mă interesează şefia SRI, garantez că nu voi fi niciodată şeful SRI. Nu am simţit implicarea Serviciului în campanie

Prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, a declarat sâmbătă, răspunzând unei întrebări, că nu îl interesează funcţia de director al SRI şi a garantat faptul că nu va fi ”niciodată şeful SRI”.

138 afișări
Imaginea articolului Atanasiu: Nu mă interesează şefia SRI, garantez că nu voi fi niciodată şeful SRI. Nu am simţit implicarea Serviciului în campanie

Atanasiu: Nu mă interesează şefia SRI, garantez că nu voi fi niciodată şeful SRI (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Atanasiu, care este membru în Comisia de control SRI, a fost întrebat dacă este interesat de funcţia de director al SRI.

”Nu mă interesează şefia SRI. Nu ştiu cine a discutat (despre această variantă, n.r.). Niciodată nu am fost interesat şi nu mi-am pus în planul de carieră personală acest obiectiv şi nu o să fiu, vă garantez eu, niciodată şeful SRI”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, marţi, că Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, şi-a înaintat demisia de la conducerea SRI preşedintelui României, iar Klaus Iohannis a acceptat-o.

Preşedintele comisie de control a SRI, Georgian Pop a anunţat, joi, că în perioada imediat următoare comisia va audia conducerea interimară a Serviciului.

Atanasiu, despre implicarea SRI în campanie: Nu am simţit. Conducerea SRI va fi audiată în Parlament

Prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, a declarat sâmbătă că nu a ”simţit” o implicare a SRI în campania electorală pentru prezidenţiale, dar nu exclude că acest lucru s-ar fi putut întâmpla, menţionând că la Comisia de control SRI va fi chemată conducerea Serviciului.

Atanasiu a fost întrebat cum vede afirmaţiile Elenei Udrea, având în vedere calitatea sa de membru în Comisia parlamentară de control al SRI din partea PNL, faţă de implicarea directorului interimar al SRI, Florian Coldea în zona politică.

”Cu siguranţă, în lumina ultimelor declaraţii şi ultimelor scandaluri Comisia de control a SRI probabil că se va întruni cât mai repede posibil să discutăm aceste aspecte. Dar majoritatea aspectelor nu sunt de competenţa Comisiei, ci de competenţa organelor de cercetare penală, şi cred că se va deschide şi un dosar de cercetare, ca să vedem dacă cele declarate sunt adevărate sau nu, şi dacă sunt adevărate cine se face vinovat. Fiindcă noi, Comisia, nu o să putem să facem o cercetare penală aşa cum ar putea să facă Parchetul. Noi vom putea face, prin metodele noastre specifice, doar o verificare de încălcare a legalităţii în actul de desfăşurare a activităţii SRI”, a răspuns Atanasiu.

El a fost întrebat dacă va fi convocat Florian Coldea la audieri la Comisia de control SRI.

”Concret, va fi toată conducerea chemată şi domnul Coldea şi cei care pot să mai dea informaţii relevante despre acest caz”, a spus Atanasiu.

De asemenea, el fost întrebat dacă în timpul campanie electorale a simţit implicarea SRI, având în vedere că personal a făcut parte din echipa de campanie PNL.

”N-am simţit şi dacă aş fi simţit vă daţi seama că ar fi fost foarte brutală intervenţia Serviciului şi ar fi văzut-o toată lumea. Deci, cu siguranţă, doar o anchetă a procuraturii poate dovedi dacă acest lucru s-a întâmplat sau nu, fiindcă nu a fost o implicare pe faţă, care de altfel s-ar fi văzut”, a răspuns Atanasiu.

Prim-vicepreşedintele PNL a fost solicitat să ofere un răspuns mai clar.

”Nu am simţit vreo implicare, dar nu exclud că s-ar fi putut întâmpla şi fără să simt eu”, a replicat Atanasiu.

Ulterior, el a fost întrebat dacă este de părerea că Florian Coldea l-a ajutat pe Klaus Iohannis în vreun fel să ajungă preşedintele României.

”Nu am cunoştinţă de acest lucru, nu am simţit acest lucru, nu cred, dar vă repet, orice e posibil pe lumea asta, cineva trebuie să verifice. Nu putem merge pe <<eu nu am văzut, nu s-a întâmplat>>”, a completat Atanasiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici