Baconschi: Acea postare a fost o greşeală. Am plătit pentru ea

Teodor Baconschi a declarat, marţi, că postarea de pe blogul său în urma căreia a fost demis din funcţie "a fost o greşeală" şi că a "plătit" pentru ea.

651 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Acea postare a fost o greşeală. Am plătit pentru ea

Teodor Baconschi (Imagine: Adreea Alexandru/Mediafax Foto)

Teodor Baconschi a declarat, marţi, că postarea de pe blogul său în urma căreia a fost demis din funcţie "a fost o greşeală" şi că a "plătit" pentru ea.

Întrebat de ce respectiva postare, pe care o retrăsese de pe blog luni seară, marţi a reapărut pe site-ul său, Teodor Baconschi a răspuns: "Văd că subiectul ăsta ocupă tot spaţiul în mod inutil. Hai să spunem că acea postare pe care mi-o asum şi în jurul căreia am făcut toate precizările necesare a fost o greşeală. Am plătit pentru ea".

El a adăugat, la sugestia venită din partea consilierului său Adrian Papahagi, aflat în sală, că "a fost şi un atac informatic". "A fost şi un atac informatic, blocat de, nu ştiu, de trafic", a comentat el.

"E bine, ca om, să-ţi recunoşti greşelile atunci când le faci. Dar în cazul de faţă ce am făcut? Am folosit un epitet mai tare pentru o categorie de concetăţeni care, aşa cum puteţi să vedeţi pe youtube, de exemplu, au vandalizat, devastat magazine de telefoane mobile, sau florării, sau proprietăţile publice în centru. Nu aşa se rezolvă orice problemă din societate şi, ca om de dreapta, sunt pentru ordinea publică şi pentru apărarea proprietăţii private cu stricteţe pentru că, dacă ieşim şi, în loc să ne spunem punctul de vedere paşnic, în cadru legal, fără să tulburăm ordinea publică, absolut oricine e îndreptăţit să o facă", a mai spus Baconschi.

El a adăugat că este "puţin extenuat" să tot precizeze că "s-a făcut un amalgam".

"Mi s-a atribuit intenţia de a pune acel epitet pe seama tuturor manifestanţilor. Nici pomeneală. Am toată compasiunea, empatia, simpatia pentru aceia dintre români pe care tranziţia cu jaful ei plus criza cu sacrificiile ei i-au adus în situaţia de a nu se descurca de pe o zi pe alta. Aceşti oameni trebuie ajutaţi, evident, nu prin generalizarea soluţiilor nesustenabile de asistenţă socială exagerată, ci prin solidaritate directă şi soluţii economice şi sociale care să le permită inserţia sau reinserţia pe piaţa muncii", a adăugat Baconschi.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a fost revocat din funcţie, luni, de către premierul Emil Boc, motivul invocat fiind afirmaţiile acestuia la adresa protestatarilor.

"Un lucru devine din ce în ce mai clar pentru toţi românii de bine. A început încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii. Opoziţia şi-a activat în sfârşit întreg arsenalul moştenit de la Ana Pauker, Teo, Luca şi Dej: derbedei înarmaţi, dezinformare, propaganda urii. Ne acuză că vom fura alegerile doar pentru că vrem ca românii să voteze, în diaspora şi acasă. Ce vor ei, în schimb, e ca o populaţie imbecilizată de televiziuni, înfricoşată de scenarii apocaliptice mereu dezminţite de realitate şi, mai nou, de bătăuşii scoşi pe străzi, să aleagă în locul reformei Statului retorica urii şi neputinţei ridicată la nivel de program politic", scria, lunea trecută, Baconschi pe blogul său, adăugând că anul care începe va fi crucial pentru România.

"Opţiunea e simplă: reformă, responsabilitate, siguranţă sau regres, populism, domnia bâtei. Alegerea o va face însă România vrednică, România care munceşte, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă şi ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securităţii", mai scria Baconschi.

Luni seară, postarea nu se mai afla pe blogul lui Teodor Baconschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici