Baconschi: O modificare pe fond a scrisorii de intenţie către FMI ar fi un risc major

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, marţi, că o eventuală modificare pe fond a datelor scrisorii de intenţie către FMI de viitorul guvern Ponta ar fi "nu numai o eroare politică majoră, dar şi un risc obiectiv de derapaj economic".

Teodor Baconschi (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

El şi-a declarat speranţa că Victor Ponta va şti să evite această capcană, deşi acesta a anunţat că "vrea să se bage singur în ea".

"Am văzut ce s-a întâmplat în Ungaria atunci când Viktor Orban a vrut mai întâi să renunţe şi apoi să modifice pe fond datele scrisorii de intenţie cu FMI, deci ne putem imagina că şi în România aceasta ar fi nu numai o eroare politică majoră, dar şi un risc obiectiv de derapaj economic", a comentat democrat-liberalul.

El a arătat că nu ştie în ce direcţie şi cât de ample sunt modificările vizate de Victor Ponta.

Pe de altă parte, Baconschi a subliniat că guvernul PDL "a avut grijă de aceşti parametri, nu s-a jucat cu focul şi a reuşit în acest fel să repună economia românească pe stabilitate şi creştere".

Întrebat dacă îi este teamă că Victor Ponta ar putea crea un dezechilibru, Baconschi a spus că acest lucru este posibil.

"Am observat în cariera politică a domniei sale foarte multe dezechilibre. Astăzi declară una, mâine declară exact contrariul la ce a spus ieri", a declarat fostul ministru, adăugând că este vorba despre "o formă de inconsecvenţă îngrijorătoare".

El şi-a declarat speranţa că această inconsecvenţă să fi fost valabilă doar în partitura de opoziţie şi să înceteze în momentul în care Victor Ponta şi "colegii săi soclialişti" îşi asumă sarcina acestui "guvern de serviciu".

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, luni, după întrevederea cu delegaţia FMI, BM şi CE, că le-a propus reprezentanţilor instituţiilor internaţionale ca, începând de miercuri, să discute despre scrisoarea de intenţie, la nivel informal, cu miniştrii propuşi.

Ponta declara, luni, înainte de întâlnirea cu delegaţia, că doreşte ca în prima şedinţă a Cabinetului său, în data de 8 mai, să fie aprobată scrisoarea de intenţie către FMI.

"Delegaţia FMI, a BM şi CE ar urma să-şi încheie vizita în data de 8 sau 9. Intenţia mea este ca, până atunci, deşi Guvernul sigur va fi votat în data de 7, să avem toate discuţiile necesare pentru ca pe 8, în prima şedinţă a noului guvern, să dezbatem şi să aprobăm scrisoarea de intenţie, în aşa fel încât delegaţia să plece deja cu scrisoarea care va fi supusă board-ului FMI probabil în luna iunie", spunea Ponta.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 2 comentarii
Taguri:
BACONSCHI ,
PONTA ,
FMI
COMENTARII
  • Gogu 1 mai 2012

    Mai du-te dracului ! Intra in jacuzzi si ineaca-te, * ! Intelectual ?! Hot ordinar, cominternist sadea !

  • băi jacuzzi, 1 mai 2012

    te cam bagi în seamă! hai, valea, du-te la udrea-talpa iadului şi oferă-ţi "expertiza", că pare cam agitată!

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
RASTURNARE TOTALA de situatie in cazul mortii patronului Hexi Pharma. Care ar putea fi ADEVARATA CAUZA a decesului. ANUNTUL procurorilor