Banner anti-Băsescu, amplasat lângă sediul de campanie al acestuia

Un banner uriaş care parodiază afişele electorale ale lui Traian Băsescu şi în care, sub titulatura "Ei sunt adevărata majoritate!", Băsescu îi indică pe Berceanu, Costanda, Hayssam, Popoviciu, Udrea, Ridzi şi Videanu, a fost amplasat pe clădirea de lângă sediul de campanie al lui Traian Băsescu.

452 afișări
Imaginea articolului Banner anti-Băsescu, amplasat lângă sediul de campanie al acestuia

Banner anti-Băsescu, amplasat lângă sediul de campanie al acestuia (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Pe clădirea fostului magazin Bucureşti, lângă sediul de campanie a lui Traian Băsescu, a fost amplasat luni dimineaţă un banner de circa 150 metri pătraţi, cu un mesaj electoral anti-Băsescu.

Banner-ul, o imitaţie a afişelor electorale ale actualului şef al statului în care acesta indică românii drept "adevărata majoritate", conţine imaginea lui Traian Băsescu, candidat la Preşedinţie, în care îi indică pe Radu Berceanu, Costel Costanda, Omar Hayssam, Puiu Popoviciu, Elena Udrea, Monica Iacob Ridzi şi Adriean Videanu, mesajul frontal fiind "Ei sunt adevărata majoritate!".

Mesajul din subsolul banner-ului este "Mai suporţi cinci ani? Arde-i!", alături de trei ardei iuţi. Ardeiul iute a fost un element al campaniilor anterioare ale lui Traian Băsescu.

La faţa locului au venit şi reprezentanţi ai Serviciului Disciplina în Construcţii al Sectorului 3 care au lipit pe banner o somaţie, în care se arată că nu există autorizaţie din partea instituţiei pentru amplasarea acestuia şi în care sunt precizate actele necesare pentru eliberarea autorizaţiei.

Sever Voinescu: Este un "mesaj otrăvit"

"Apariţia acestui mesaj electoral otrăvit dovedeşte încă o dată felul în care PSD şi Mircea Geoană înţeleg să lupte în aceste alegeri. Cei care se află în spatele lui Mircea Geoană au făcut averi trişând, dezinformând şi practicând diversiuni. La fel şi Mircea Geoană crede că o să câştige aceste alegeri", a declarat Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al candidatului Traian Băsescu

Pe de altă parte, el a mai spus că declaraţia purtătorului de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, despre fondurile cheltuite în campania lui Traian Băsescu, a fost făcută după ce acesta s-a uitat "în propriile registre".

"Îmi aduc aminte cu amuzament despre declaraţia domnului Duvăz de duminică, în legătură cu presupuse sume exagerate pe care noi le-am cheltui în campanie. L-aş întreba pe domnul Duvăz, dar şi pe domnul Vanghelie, despre care am auzit că ar avea o oarecare legătură cu clădirea pe care s-a pus acest mesh, dacă domniile lor, când au rostit acea sumă, nu cumva s-au uitat în propriile registre. În orice caz, nu am nicio îndoială, electorii vor sancţiona campania murdară la alegerile din 6 decembrie", a mai spus Voinescu.

Amendă de 100.000 lei pentru cei care au amplasat banner-ul

"Primăria Sectorului 3 a constatat amplasarea acestui mash, a acestei construcţii, în această zonă, fără autorizaţie de construire. Drept urmare, cu ajutorul Poliţiei, au fost identificate persoanele care au procedat la amplasarea acestui mash. Primăria Sectorului 3 a dispus aplicarea unei amenzi contravenţionale în valoare de 1 miliard de lei vechi, precum şi întocmirea plângerii penale împotriva acestor persoane, care au fost identificate de către poliţie ca persoane fizice. Evident, erau îmbrăcate în geci cu însemnele PSD, dar acest lucru nu contează", a declarat arhitectul şef al Sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu.

Dumitraşcu a ţinut să mai precizeze că amplasarea oricărui tip de mesh sau banner, indiferent că este electoral sau nu, se face cu autorizaţie de construire, în temeiul Legii 50, republicată în 15 septembrie 2009.

"Mai mult, amplasarea pe clădiri situate în zone protejate, cum este cazul magazinului Bucureşti, fără autorizaţia acestui tip de construcţie, cum este cazul mesh-urilor, reprezintă infracţiune şi se pedepseşte conform legii penale", a adăugat Dumitraşcu.

Totodată, el a mai spus că proprietarii magazinului Bucureşti au primit somaţie pentru demontarea mesh-ului.

"Ei au termen de a da acest mesh jos. În cazul în care nu o vor face, după ce procedura juridică va fi îndeplinită, acest lucru va fi făcut de către Primăria Sectorului 3, în temeiul legii. Probabil în cursul zilei de azi (luni - n.r.), dacă totul se desfăşoară cu celeritate, vom putea desfiinţa această construcţie ilegală", a mai spus Ştefan Dumitraşcu.

De asemenea, el a ţinut să precizeze că afişajul electoral care poate fi făcut pe proprietăţi private fără autorizaţie se referă doar la afişele electorale în format A3, tipărite pe hărtie.

La nivelul Sectorului 3 au mai fost 16 astfel de cazuri de afişare de mesh-uri sau bannere fără autorizaţie de construire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici