Barna: Cerem Guvernului să abroge cele două ordonanţe, pe fiscal şi pe cea privind fondul suveran

Liderul USR, Dan Barna, a cerut, joi, guvernului să abroge ordonanţele pe fiscal şi fondul suveran, deoarece ”sabotează stabilitatea economică”. El a mai cerut Executivului ”să înceteze cu manipularea economică pe datele economice pentru că este un lucru extraordinar foarte grav”.

277 afișări
Imaginea articolului Barna: Cerem Guvernului să abroge cele două ordonanţe, pe fiscal şi pe cea privind fondul suveran

Barna: Cerem Guvernului să abroge cele două ordonanţe, pe fiscal şi pe cea privind fondul suveran

”Guvernarea domnului Liviu Dragnea strică România la toate încheieturile. Primul lucru pe care îl cerem Guvernului Dăncilă este să respecte legea, avem un Guvern care funcţionează în afara legii, pe foarte multe paliere. Trec peste faptul că trebuia să avem buget în luna noiembrie, conform legii. Cerem Guvernului să abroge cele două ordonanţe, atât cea pe fiscal, cât şi cea privind fondul suveran, pentru că sunt ordonanţe care s-au dovedit deja că sabotează stabilitatea economică a României, au fost contestate inclusiv de Ministerul Justiţiei, să construiască bugetul pe cifre reale, vedem că datele care au fost puse în spaţiul public, se contrazic, nu sunt corelate, pare că este un buget scăpat din mână, este evident o dovadă a incompetenţei. Dar cerem acestui Guvern să înceteze cu manipularea economică pe datele economice pentru că este un lucru extraordinar foarte grav, una din cauzele pentru care România se împrumută la cea mai mare rată a dobânzii din UE, suntem în jurul a 5% , în condiţiile în care media europeană este între 1 şi 2, şi la stat restabilirea este evident, sub 1”, a afirmat Dan Barna.

Preşedintele USR cerut PSD-ALDE ”să revină” la colaborarea cu UE şi SUA, deoarece sunt parteneri reali ai României.

” Vedem o preocupare de a direcţiona dezvoltarea statului spre zona Rusia şi China. Cerem acestui Guvern, cerem PSD- ALDE, majorităţii parlamentare, să revină la colaborarea cu partenerii reali ai României, cu Uniunea Europeană, cu SUA, să folosească fonduri europene şi să înceteze cu aceste parteneriate ruso-chinezeşti”, a exprimat Barna.

Guvernul a adoptat, pe 21 decembrie, OUG privind măsurile fiscale, numită şi OUG privind „taxa pe lăcomie”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici