Barna, după declaraţiile lui Teodorovici privind obligarea studenţilor români de a se angaja în ţară după finalizarea studiilor: Încearcă să promoveze conceptul de legare de glie a tinerilor

Liderul USR Dan Barna a declarat, luni, despre anunţul lui Eugen Teodorovici privind obligarea studenţilor români de a se angaja în ţară după finalizarea studiilor, că este o abordare de tip medieval, în care cetăţenii sunt legaţi de glie. El a adăugat că prevederea arată limitarea de viziune a PSD.

373 afișări
Imaginea articolului Barna, după declaraţiile lui Teodorovici privind obligarea studenţilor români de a se angaja în ţară după finalizarea studiilor: Încearcă să promoveze conceptul de legare de glie a tinerilor

Barna, după declaraţiile lui Teodorovici privind obligarea studenţilor români de a se angaja în ţară după finalizarea studiilor: Încearcă să promoveze conceptul de legare de glie a tinerilor

„Ceea ce încearcă acum domnul Teodorovici să promoveze este conceptul de legare de glie a tinerilor. Asta nu ne surprinde pentru că arată limitarea de viziune a ceea ce a însemnat PSD şi domnul Teodorovici în particular. Ideea că, într-o lume care devine globală, într-o lume din ce în ce mai modernă, într-o lume din ce în ce mai deshisă spre Europa, ideea că ai putea să le spui tinerilor rămâneţi aici legaţi de glie, această obligaţie arată cât de limitaţi suntem, cât de în urmă am rămas noi ca societate cu nişte politicieni nu de tipul anilor 1980,1990. Aceasta este o abordare de tip medieval, în care îţi legi de glie cetăţenii ţătii. E o aberaţie. Orice om care înţelege cum funcţionează societatea actuală ştie că nu mai poţi să pui ca în perioada comunistă grănicerii pe Dunăre. E aberant”, a declarat Dan Barna, la Digi24.

Liderul USR a afirmat că astfel de decizii luate de Guvern pun România într-o imagine proastă.

„Să crezi că măsurile de stimulare a tinerilor să rămână în România ţin de gratuitate pe transport? Suntem ridicoli, ne facem în continuare de râs. Cu astfel de exemple plecăm în galop de cai în evul mediu”, a subliniat Barna.

Eugen Teodorovici a anunţat, duminică, faptul că va avea discuţii transparente cu studenţii în privinţa facilităţilor acordate şi că aceştia ar trebui întrebaţi dacă nu ar fi corect ca după terminarea facultăţii să lucreze câţiva ani în România.

În acest context, studenţii din Iaşi i-au cerut demisia ministrului de Finanţe, invocând articole din Constituţia României şi din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Taguri:
barna,
teodorovici,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici