Băsescu a cerut Parlamentului reexaminarea Legii ANI

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat, miercuri, Parlamentului, reexaminarea Legii ANI. De asemenea, şeful statului propune ca termenul pentru care ANI verifică persoanele care părăsesc funcţiile publice să fie de trei ani, aşa cum prevedea legea anterioară, şi nu de un an.

23 afișări
Imaginea articolului Băsescu a cerut Parlamentului reexaminarea Legii ANI

Băsescu a cerut Parlamentului reexaminarea Legii ANI (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Şeful statului mai propune ca demnitarii să declare dacă şi soţul, copiii majori sau părinţii sau socrii lor au derulat sau derulează, direct sau prin intermediul vreunei societăţi comerciale la care sunt asociaţi ori acţionari, contracte finanţate din bani publici.

"Cât priveşte declaraţiile de avere şi de interese depuse anterior intrării în vigoare a prezentei legi, apreciem că ele ar trebui să rămână publice", se mai arată în comunicat.

Legea privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative a fost adoptată de Camera Deputaţilor în 28 aprilie, iar de Senat în 12 mai. A fost trimisă la promulgare în 14 mai, iar la finele acestei săptămâni expira termenul legal de 20 de zile pentru ca preşedintele să semneze decretul în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici