Băsescu a semnat demisia lui Botiş. Emil Boc este ministru interimar al Muncii

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretele prin care ia act de demisia lui Ioan Botiş din funcţia de ministru al Muncii şi prin care îl numeşte interimar la conducerea ministerului pe premierul Emil Boc.

95 afișări
Imaginea articolului Băsescu a semnat demisia lui Botiş. Emil Boc este ministru interimar al Muncii

Băsescu a semnat demisia lui Botiş. Emil Boc este ministru interimar al Muncii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul prin care ia act de demisia lui Ioan Nelu Botiş, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului, a precizat Preşedinţia.

Totodată, şeful statului a semnat decretul pentru desemnarea premierului Emil Boc ca ministru interimar al Muncii.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, miercuri, că a demisonat din funcţie şi că demisia sa este una de onoare, în contextul scandalului izbucnit legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seară, la Constanţa, că Ministerul Muncii a fost şi va rămâne al PDL pentru că "textul Constituţiei" nu permite remanieri care să schimbe compoziţia politică a Guvernului.

"Din nefericire, textul Constituţiei nu ne permite în acest moment să facem remanieri care să schimbe compoziţia politică a Guvernului şi din acest punct de vedere, conform înţelegerii existente, portofoliul de la ministerul Muncii aparţine Partidului Democrat Liberal şi rămâne al Partidului Democrat Liberal", a afirmat Boc.

El susţine că are în vedere mai multe nume pentru a-l înlocui pe Ioan Botiş, dar nu a vrut să dezvăluie niciunul.

Anterior, premierul Emil Boc declarase, tot la Constanţa, întrebat dacă viitorul ministru al Muncii va fi din UNPR, că portofoliile politice au fost repartizate în coaliţie şi orice modificare ar presupune o trecere prin Parlament, precizând că în prezent nu este avut în vedere acest lucru.

Surse din PDL au declarat, pentru MEDIAFAX, că pentru funcţia de ministru al Muncii sunt vehiculate numele democrat-liberalilor Raluca Turcan - vicepreşedinte al PDL, Claudia Boghicevici - deputat de Arad şi vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă din Camera Deputaţilor, al cărei nume a fost menţionat şi la precedenta remaniere şi Gheorghe Barbu - secretarul general al Camerei şi fost ministru al Muncii, precum şi cel al lui Marian Sârbu - preşedintele UNPR şi fost ministru al Muncii.

Deputatul UNPR Valeriu Steriu a declarat, miercuri, că fostul ministru al Muncii Ioan Botiş a fost "un profesionist desăvârşit", preşedintele UNPR Marian Sârbu fiind cel mai bun specialist pe probleme de muncă şi protecţie socială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici