Băsescu: ANRE răspunde la comenzi politice

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la întâlnirea cu ambasadorii, că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) este un exemplu de instituţie a statului care ar trebui să fie independentă de zona politicului, însă a răspuns la comenzi politice.

549 afișări
Imaginea articolului Băsescu: ANRE răspunde la comenzi politice

Băsescu: ANRE răspunde la comenzi politice (Imagine: Gabriela Dobos/Mediafax Foto)

Pe de altă parte, şeful statului a arătat că alte instituţii din zona guvernamentală, cum ar fi Institutul Naţional de Statistică (INS) au refuzat să răspundă comenzilor politice.

"Şi totuşi, INS a refuzat să răspundă la comenzi politice, ceea ce nu este valabil pentru Agenţia de Reglementare a Energiei, care răspunde la comenzi politice, deşi este construită să fie independentă. Deci, încă avem probleme de funcţionare independentă a unor instituţii ale statului. Pe de altă parte însă, în acelaşi timp trebuie să observăm şi să susţinem că instituţii fundamentale ale statului au probat că pot funcţiona independent de existenţa politicului", a declarat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici