Băsescu, atac dur la Dragnea: Un neisprăvit din Teleorman a făcut praf şi pulbere 60 de ani de diplomaţie

Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a criticat, vineri, pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, afirmând că ”un neisprăvit de Teleorman a făcut praf şi pulbere 60 de ani de diplomaţie consistentă şi inteligentă în Orientul Apropiat, în relaţiile cu Israelul şi cu ţările arabe”.

19908 afișări
Imaginea articolului Băsescu, atac dur la Dragnea: Un neisprăvit din Teleorman a făcut praf şi pulbere 60 de ani de diplomaţie

Băsescu, atac dur la Dragnea: Un neisprăvit din Teleorman a făcut praf şi pulbere 60 de ani de diplomaţie

”Ambasada României mutată de la Tel Aviv la Ierusalim? Un neisprăvit din Teleorman a făcut praf şi pulbere 60 de ani de diplomaţie consistentă şi inteligentă în Orientul Apropiat, în relaţiile cu Israelul şi cu ţările arabe. Cu siguranţă, Dragnea nu are cum să înţeleagă implicaţia declaraţiilor lui. Dragnea a fost mânat pur şi simplu de propriile interese, lovind crunt în interesele pe termen lung ale României. Biata Dăncilă este pur şi simplu în postura <marionetei nevinovate>,dar cu putere, iar Meleşcanu este în situaţia ticălosului care îşi pune piciorul în ghips crezând că scapă de responsabilitate”, a scris pe Facebook Traian Băsescu.

El a apreciat că decizia mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim este una cu efecte ”capitale” în politica externă a României.

”Printre multe altele, odată cu declaraţia lui Dragnea, România a pierdut statutul de <honest peace broker> (broker de pace onest) atât pentru Israel cât şi pentru toată Lumea Arabă, a călcat în picioare dreptul international, se leapădă de poziţia Uniunii Europene, creşte riscul terorist pe teritoriul României, răstoarnă încrederea pe care în mod egal o aveau în România şi ţările arabe şi Israelul. Nu mai vorbim de interesele pentru dezvoltarea relaţiilor economice cu ţările arabe. Mă întreb care din atribuţiunile preşedintelui Camerei Deputaţilor îl îndreptăţesc pe acesta la o astfel de decizie? Peşedintele Iohannis are obligaţia să acţioneze şi imediat şi ferm. PS - pentru amatorii de speculaţii: sunt un admirator al poporului evreu şi a istoriei lui zbuciumate şi un susţinător fără rezerve a unei soluţii de pace în Orientul Apropiat”, a adăugat fostul preşedinte Băsescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat joi seara că Guvernul a a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentreu mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Reprezentanţii Guvernului au susţinut, vineri, că memorandumul privind mutarea ambasadei României din Israel în Ierusalim a fost înaintat de MAE la categoria ”Documente confidenţiale” şi îşi va păstra caracterul până la o decizie finală, se arată într-un răspuns pentru MEDIAFAX.

”Caracterul documentului este stabilit de către iniţiator, potrivit legislaţiei şi normelor de tehnică legislativă. În cazul la care faceţi referire, Ministerul Afacerilor Externe a decis să înainteze Memorandumul spre dezbatere, în şedinţa de Guvern, la categoria ”Documente confidenţiale”. Decizia de clasificare a documentului în această categorie a fost luată din considerente de politică externă şi poziţionare a României, până la momentul finalizării procesului de consultare şi adoptare a deciziei finale”, se arată într-un răspuns al Guvernului la solicitarea MEDIAFAX de a oferi mai muolte informaţii despre memorandumul privind mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici