Băsescu cere Guvernului deschidere faţă de sindicate şi opoziţie prin informare constantă

Şeful statului a solicitat Guvernului, la întâlnirea de joi de la Palatul Cotroceni cu liderii partidelor şi grupurilor din coaliţia de guvernare, să dea dovadă de maximă deschidere faţă de sindicate şi partidele politice din opoziţie, printr-o informare constantă asupra măsurilor care vor fi luate.

24 afișări
Imaginea articolului Băsescu cere Guvernului deschidere faţă de sindicate şi opoziţie prin informare constantă

Băsescu cere Guvernului deschidere faţă de sindicate şi opoziţie prin informare constantă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Precizarea în acest sens este cuprinsă într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, referitor la întâlnirea şefului statului cu liderii partidelor şi grupurilor parlamentare din coaliţia de guvernare.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, joi, la Palatul Cotroceni, cu liderii partidelor şi grupurilor parlamentare din coaliţia de guvernare, la întrevedere luând parte Emil Boc, preşedintele PDL, Marko Bela, preşedintele UDMR, Marian Sârbu, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, preşedintele executiv al UNPR, Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităţilor naţionale, precum şi alţi reprezentanţi ai partidelor şi grupurilor parlamentare din coaliţia de guvernare.

"Discuţiile s-au axat pe scrisoarea de intenţie a Guvernului României către Fondul Monetar Internaţional şi pe evoluţia economică în plan european. Reprezentanţii partidelor din arcul guvernamental au susţinut adoptarea de către Guvernul României a scrisorii de intenţie către Fondul Monetar Internaţional, după explicarea către parlamentarii coaliţiei a necesităţii măsurilor prevăzute în document", menţionează comunicatul.

În cadrul discuţiilor, s-au stabilit întâlniri ale preşedintelui României cu grupurile parlamentare ale partidelor şi formaţiunilor politice care alcătuiesc coaliţia de guvernare, pe tema măsurilor de austeritate, în actualul context economic naţional şi european. Întâlnirile vor avea loc în cursul zilei de marţi.

"Şeful statului a adresat reprezentanţilor coaliţiei de guvernare solicitarea de a asigura transparenţa în ceea ce priveşte cheltuielile salariale din sectorul public. De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a solicitat Guvernului să dea dovadă de maximă deschidere faţă de sindicate şi partidele politice din opoziţie, printr-o informare constantă asupra măsurilor care vor fi luate de către Guvern", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici