Băsescu comentează reacţia celor din PSD la ieşirea lui Laufer: Au „profitat de tinereţea lui”. Ştefănescu a admirat discursul tânărului fost ministru | FOTO

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri la un post TV, că toţi social-democraţii s-au dezis de afirmaţiile lui Ilan Laufer, după ce au "profitat de tinereţea lui" şi l-au determinat să spună toate "prostiile" pe care PSD le-a spus de-a lungul timpului.

5090 afișări
Imaginea articolului Băsescu comentează reacţia celor din PSD la ieşirea lui Laufer: Au „profitat de tinereţea lui”. Ştefănescu a admirat discursul tânărului fost ministru | FOTO

Băsescu comentează reacţia PSD la ieşirea lui Laufer: Au „profitat de tinereţea lui”

"Cert este că toţi se aflau în sediu la ora aceea, iar Codrin Ştefănescu a ieşit şi a admirat discursul extraordinar al tânărului fost ministru, Ilan Laufer. Sigur, astăzi (miercuri – n.r.) după ce au văzut ce boroboaţă a ieşit, toţi se dezic de Laufer, însă au profitat de tinereţea lui, de lipsa lui de experienţă şi l-au împins să spună toate prostiile pe care de-a lungul timpului ei înşişi le-au spus. Aduceţi-vă aminte şi cu Forumul German şi cu ambasada Israelului şi cu toate astea sunt o listă de strigări ale PSD pe care i le-au pus copilului acesta în faţă şi el mai nechibzuit le-a recitat", a afirmat Traian Băsescu, într-o intervenţie telefonică, miercuri seară, la postul B1 TV.

Senatorul PMP a adăugat că nu îi caută scuze lui Ilan Laufer, care l-a acuzat de antisemitism pe Klaus Iohannis, însă se vede că fusese pus de "politrucii" din PSD să citească acel mesaj.

"Acum nu îl scuz eu pe Laufer, dar impresionantă este laşitatea acestor oameni împreună cu care Laufer a făcut intervenţia. Urmăriţi-l pe Laufer. La diverse simpozioane vorbeşte liber. Aseară a citit. Citea nişte mesaje care nu erau ale lui dar în puseseră politrucii de la PSD să le citească. L-au şi aruncat (peste bord – n.r.). Azi (miercuri – n.r.) s-au dezis toţi de el", a explicat Băsescu.

Acesta a mai spus că speră ca Laufer să nu persevereze în greşeala pe care a făcut-o şi să continue să se vadă nedreptăţit că este evreu.

"În mod categoric a fost o mare greşeală pe care tânărul Laufer a făcut-o şi nu aş vrea să persevereze în greşeala asta, să se vadă nedreptăţit pentru că este minoritar evreu. Eu nu îl suspectez că nu este ataşat ţării, că din informaţiile pe care le am, e un tip care stă pe picioarele lui, şi-a dezvoltat propriile afaceri, are legături destul de bune peste tot. Deci e altfel în regulă, dar aseară l-au păcălit", a conchis Băsescu.

Ilan Laufer, refuzat de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, a declarat, marţi, la sediul PSD, că şeful statului a contribuit la „sabotarea” şedinţei comune ale guvernelor român şi israelian şi că doreşte „legături doar cu Berlinul”. Acesta a adăugat că Iohannis doreşte blocarea relaţiilor României cu SUA şi Israel.

De asemenea, Laufer a declarat că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a îl numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit, anunţând că va face plângere împotriva acestuia la CNCD.

Imediat după declaraţia de presă a lui Laufer, marţi seară, secretarul general interimar al PSD Codrin Ştefănescu a declarat, marţi seară la un post TV, că discursul acestuia este "al unui om foarte bine pregătit".

Majoritatea liderilor PSD au participat, marţi, la şedinţa Biroului Politic Naţional care a avut marţi seară la sediul partidului din Kiseleff. Social-democraţii au stabilit propunerea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi a lui Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

În schimb, preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Viorica Dăncilă s-au delimitat, miercuri, la Parlament, de afirmaţiile lui Ilan Laufer. Dragnea a explicat, la finalul şedinţei CEx al PSD de miercuri, că nu a ştiut de conferinţa de presă pe care a susţinut-o Ilan Laufer la sediul partidului şi a adăugat că poziţiile exprimate de acesta nu reprezintă punctul de vedere al formaţiunii.

Dragnea a mai că Ilan Laufer „nu este un infractor”, ci un om bine pregătit care a avut nişte declaraţii „care nu reprezintă punctul de vedere al PSD”.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat, miercuri, la declaraţiile lui Ilan Laufer, susţinând că acesta a picat testul maturităţii, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste şi că referinţele la antisemitism şi nazism în disputa politică sunt iresponsabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici