Băsescu: Dacă Guvernul Negoiţă ar primi mâine vot de respingere, aş desemna imediat alt premier

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la TVR1, că, dacă Guvernul Negoiţă nu va fi învestit de Parlament, va desemna imediat o altă persoană pentru funcţia de prim-ministru, alta decât actualul primar al Sectorului 3 al Capitalei.

76 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă Guvernul Negoiţă ar primi mâine vot de respingere, aş desemna imediat alt premier

Băsescu: Dacă Guvernul Negoiţă ar primi mâine vot de respingere, aş desemna imediat alt premier (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Dacă nu primeşte votul, vin cu un al treilea premier, dar vă asigur că nu voi aştepta validarea din 21 decembrie. Preşedintele este obligat să propună un premier", a spus şeful statului.

Băsescu a menţionat că intenţionează să facă o desemnare rapidă având în vedere urgenţa de a avea un Guvern.

"Dacă acest guvern mâine ar primi un vot de respingere în Parlament, aş desemna imediat un al treilea premier", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că nu-l va desemna tot pe Liviu Negoiţă.

"Nu, nu. Nu mă joc să dublez. Adică nu merg pe ideea de sfidare a Parlamentului. Eu respect instituţia Parlamentului. Voi căuta o a treia variantă. Votul, când se dă împotriva unui Cabinet, se dă împotriva premierului", a mai arătat Traian Băsescu.

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a anunţat, luni după-amiază, că a transmis Parlamentului o listă de Guvern cu 14 ministere, conduse de către o parte dintre actualii miniştrii interimari ai PDL, dar şi de Gabriel Oprea (grupul independenţilor), Valeriu Tabără, pentru Agricultură, şi Cristian Irimie, la Sănătate.

Lista Guvernului propus de Liviu Negoiţă îi include pe:

Vasile Blaga (Dezvoltare şi Turism),

Daniel Funeriu (Educaţie, Cercetare, Tineret şi Sport),

Gabriel Oprea (Administraţie şi Interne),

Gheorghe Pogea (Finanţe),

Mihai Şeitan (Muncă),

Radu Berceanu (Transporturi şi Comunicaţii),

Valeriu Tabără (Agricultură),

Adriean Videanu (Economie şi Comerţ),

Anton Cristian Irimie (Sănătate),

Mihai Stănişoară (Apărare),

Cătălin Predoiu (Justiţie),

Bogdan Aurescu (Externe),

Sulfina Barbu (Mediu) şi

Theodor Paleologu (Cultură).

Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor nu s-au reunit încă pentru a stabili un calendar pentru audierea în comisii a miniştrilor propuşi şi pentru votul în plen asupra Cabinetului Negoiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici